Més de 25 anys treballant per a millorar la qualitat de vida de nens i dones de Madagascar i Cambodja

Aigua de Coco és una organització no governamental, que neix l’any 1994 amb l’objectiu de cobrir les necessitats de famílies que vivien en situació de molta precarietat als carrers de la ciutat de Battambang (Cambodja). Anys després va augmentar el seu àmbit d’actuació i va arribar al Brasil i a Madagascar. Es dedica a la cooperació internacional i, des de fa més de deu anys, a la sensibilització i l’educació per al desenvolupament.

En l’actualitat, Aigua de Coco té com a missió contribuir a millorar la qualitat de vida dels col·lectius en situació d’exclusió social als països del Sud, principalment Madagascar i Cambodja, on hi ha més de 40.000 persones, que es beneficien dels seus projectes. Des de l’entitat, fan especial incidència en les dones, en els infants i el seu entorn familiar, apostant per l’educació inclusiva com a motor de desenvolupament d’aquestes comunitats. Per tal motiu, cap a l’any 2010 l’associació va crear una xarxa de treball en diferents països que comparteixen els mateixos valors i eixos d’actuació. Amb aquesta estructura, present a Andorra, Espanya, França, Suïssa, Cambodja i Madagascar la seva missió principal és fomentar el treball en xarxa, la cooperació sud-sud i proporcionar major sostenibilitat a les seus locals.

L’ONG Aigua de Coco treballa principalment sobre tres eixos: l’educatiu, ja que és clau per a lluitar contra el treball infantil. En aquest sentit, es reforça l’escolarització i es forma als joves perquè puguin exercir un ofici digne i sostenible. L’altre eix en el qual es treballa és el social, que té com a objectiu promoure l’autonomia de les dones i de les famílies que es troben en situació d’extrema pobresa, i, finalment, l’eix ambiental, que té com a fi promoure la responsabilitat ambiental com a forma de desenvolupament sostenible. Aquests tres aspectes contribueixen a atacar els problemes més urgents de les comunitats més desfavorides on treballa Aigua de Coco.

L’associació, que neix en la dècada dels 90, rep aquest nom en al·lusió a l’aigua de coco que se subministrava per via intravenosa als hospitals de Cambodja als ferits de guerra. Un recurs que li va donar la identitat a l’ONG que va sorgir amb un clar propòsit: la reinserció sociolaboral de les famílies del carrer.

Si vols conèixer més sobre els projectes i campanyes que s’estan duent a terme pots accedir a la seva pàgina web www.aguadecoco.org. També pots col·laborar com a voluntari o com a soci de l’ONG.