Demà entrarà en vigor la segona fase d’excepcions al confinament

Després de la primera flexibilització del confinament, en rigor des del 16 d’abril, el Govern d’Andorra va anunciar que demà dimecres, dia 13 de maig, entrarà en vigor la segona fase d’excepcions al confinament. Es permetrà la pràctica de ciclisme per carretera i muntanya.

Fotos: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

Ahir a la tarda, el cap de Govern, Xavier Espot, va oferir una compareixença amb el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la qual van informar que, arran del seguiment positiu de la població de les recomanacions de seguretat i la davallada dels contagis de la Covid-19, des de demà es flexibilitzarà encara més el confinament.

Confinament selectiu a Andorra

Com a primera mesura, s’augmenta el temps màxim recomanat per a les sortides. El ciutadà podrà escollir entre fer servir dues hores diàries en dies alterns, amb el mateix criteri de parell-senar, o sortir diàriament però durant una hora. Així mateix, es permetrà l’activitat esportiva de muntanya que no comportin riscos elevats, com ara el senderisme, córrer o la pesca. També es donarà llum verda a la pràctica de ciclisme de carretera o de muntanya, i als desplaçaments en bicicleta com a mitjà de transport.

Govern anuncia els sectors econòmics que obriran a partir del dilluns

D’altra banda, pel que fa als horaris reservats per fer activitat física en espais urbans, aquest   s’ampliarà de 6 a 9 hores i de 19 a 22 hores. Per a la pràctica de senderisme o córrer en espais naturals, no caldrà seguir aquest esquema de franges horàries, però sí és imperatiu continuar respectant l’interval comprès entre les 11 i les 14 hores, dedicat a les persones de més de 70 anys i als col·lectius més vulnerables.

democrates 2023