L’ambaixada d’Espanya s’omple per inaugurar l’exposició de Guinovart

L’ambaixador espanyol a AndorraÀngel Ros i la comissària de l’exposició, Maria Guinovart, van inaugurar dilluns passat l’exposició ‘Guino, Guino, Guinovart’ de l’artista Josep Guinovart, amb una magnífica selecció de la seva polifacètica obra. Un acte que va omplir la sala polivalent de l’ambaixada espanyola al Principat.

Pintures de Josep Guinovart
Foto: Paula Cristina

L’exposició de Guinovart, dedicada al polifacètic artista, dominador de diferents vessants artístiques com ara la pintura, el dibuix o els gravats, compta amb una magnífica selecció de la seva extensa obra, on es poden observar els diferents estils que van marcar la carrera de l’artista català, com ara l’art abstracte o els elements tridimensionals. La mostra, que es va inaugurar el passat dilluns, romandrà oberta al públic fins al dia 23 de març, a l’Ambaixada espanyola a Andorra.

Presentació d'art Guinovart
Foto: Paula Cristina

L’acte, que va comptar amb tots els ingredients perquè els assistents poguessin gaudir d’una formidable estrena, també va comptar amb begudes, música i diferents declamacions, que van servir per a degustar l’obra de l’artista. Iago Andreu, Ester Fenoll i Manel Gibert, van retre honor a la passió que Guinovart sentia per la literatura i la poesia, i es van atrevir a recitar alguns versos de Pere Quart, Joan Salvat o Machado. També, el xef Carles Flinch es va voler sumar a l’homenatge a l’artista espanyol, elaborant una coca inspirada en el personatge, així com els Petits Cantors, que van interpretar una lletra produïda expressament per a commemorar l’any Guinovart.

Obres d'art i públic a l'exposició de Guinovart
Foto: Paula Cristina

Pel que fa al nombrós públic assistent a l’acte, cal destacar la presència de diferents personalitats de la política com ara, la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol; les ministres en funcions, de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert; d’Afers Exteriors, Maria Ubach; Eva Descarrega, de Funció pública i Reforma de l’Administració i d’Afers Exteriors, Maria Ubach, entre altres personalitats.

Àpats del xef Carles Flinch
Foto: Paula Cristina