Andbank, soci fundacional del Pediatric Cancer Center Barcelona

Andbank i L’Hospital Sant Joan de Déu han presentat a Andorra el nou projecte del Pediatric Cancer Center Barcelona del qual Andbank esdevé soci fundacional. Serà el centre d’oncologia pediàtrica més gran d’Europa.

L’hospital ha aconseguit reunir en nou mesos 14.457.927 euros, gairebé la meitat dels 30 milions de euros que necessita per crear a Barcelona el centre d’oncologia pediàtrica més gran d’Europa. Amb aquesta quantitat garantida, l’Hospital ha decidit iniciar les obres de construcció del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona durant el primer quadrimestre del 2018. El president d’Andbank, Manuel Cerqueda i el Dr. Manel del Castillo, Director Gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu, han presentat el projecte del nou centre en un acte en el que han assistit el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, el ministre de Salut, Carles Alvarez Marfany, així com l’Ambaixador d’Espanya a Andorra,  Manuel Montobbio, entre d’altres il·lustres autoritats.

El president d’Andbank, Manel Cerqueda, ha indicar que “un dels objectius de la responsabilitat social de la nostra entitat és la lluita contra el càncer. Per aquest motiu, Andbank ha volgut donar suport a aquest projecte i esdevenir soci fundacional del nou Pediatric Cancer Center de l’hospital Sant Joan de Déu, el centre de càncer infantil més gran d’Europa”.

El nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona tindrà capacitat per atendre 400 pacients l’any, un 30% més dels que Sant Joan de Déu atén en l’actualitat i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer. Les seves instal·lacions ocuparan una superfície total de 8.400 metres quadrats en un edifici de quatre plantes situat al costat de L’Hospital Sant Joan de Déu i connectat amb l’edifici principal mitjançant una passarel·la.

Cancer BarcelonaSant Joan de Déu ha aconseguit recaptar la quantitat per garantir l’inici de construcció del nou centre mitjançant la campanya #ParaLosValientes, que va llençar al febrer per fer una crida a la societat civil, perquè contribuís a fer realitat el projecte. Milers de particulars i un empreses i entitats de diferents àmbits han donat resposta a la crida. Entre elles destaquen la Fundació Leo Messi, la Fundació FC Barcelona, Esteve, Fundació Abertis, Ascires i Andbank, entre d’altres.