(+Fotos) ‘Ànima Clara’, una espectacular estrena de l’Esbart Sant Romà

L’Esbart Sant Romà va conquerir l’escenari del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp amb l’espectacle de nova creació ‘Ànima Clara’, una experiència intensa que va captivar el públic en dues emocionants funcions el passat 25 de novembre.

Fotos: Paula Cristina

Ànima Clara de l'Esbart Santa Anna

Amb la participació de 20 ballarins i ballarines del cos de dansa Sant Romà, ‘Ànima Clara’ va explorar les diverses formes d’expressar el dol, des de la profunda tristesa fins a la ira, passant per la negació, l’acceptació i fins i tot l’alliberament. La coreògrafa i directora de l’Esbart, Maribela Moreno, amb la col·laboració de Lluís Cartes, va concebre aquesta peça amb l’objectiu de desafiar els tabús relacionats amb el dol mitjançant la transformació d’emocions en moviments que il·lustren la complexitat d’aquests processos vitals.

Ànima Clara de l'Esbart Santa Anna

L’espectacle es planteja la mort com un univers immens i sovint silenciat, però, mitjançant la dansa, ‘Ànima Clara’ es converteix en una experiència íntima i propera. Moreno i Cartes van teixir una narrativa que transcendeix els límits dels sentits, oferint al públic un espai segur on poden explorar i expressar les seves pròpies emocions.

Ànima Clara de l'Esbart Santa Anna

Lluís Cartes, col·laborador de llarga durada de l’Esbart, va aportar la seva creativitat a la part musical de l’espectacle. Amb una sola peça musical que incorpora cançons de Maria Arnal i Marala, així com una versió pròpia de Mortitxol amb veu i música interpretades per membres del cos de dansa, la banda sonora d’Ànima Clara va enriquir la narrativa visual amb una dimensió sonora captivadora.

Ànima Clara de l'Esbart Santa Anna

‘Ànima Clara’ no només va ser un espectacle de dansa, sinó una immersió profunda en les emocions humanes, presentades amb una destresa artística i una sensibilitat única. L’Esbart Sant Romà, amb aquesta peça, ha consolidat la seva reputació com a cos dansaire innovador que no té por d’aparcar momentàniament allò que és tradicional per a explorar temàtiques més contemporànies, profundes i emocionalment poderoses a través de la dansa.

Gaudeix de moltes més fotos d’aquest esdeveniment aquí:

https://www.flickr.com/photos/donasecret/albums/72177720312956132