Art i vi, un maridatge excel·lent

Tastar el Beaujolais Nouveau en una galeria d’art aporta un plus al tast, és innegable. L’Agüí Art Centre va ser l’escenari del llançament anyal d’aquesta nova promoció de vi de la Borgonya francesa. La vetllada estava organitzada per l’Aliança Andorrano-Francesa.

“Le Beaujolais Nouveau est arrivé”, tal és la frase memorable que anuncia cada any, el tercer dijous de novembre, el llançament al mercat d’aquest vi francès que ha fermentat només unes poques setmanes. El vi té un fresc color vermell, amb toc porpra i aroma afruitat. És tota una tradició que remunta a l’any 1985 i que a Andorra té molts adeptes.

Aquest any 2017, s’ha volgut envoltar aquest llançament d’una subtil inspiració i ha traslladat l’escenari a la sala Agüí Art Centre, un escenari molt apropiat per poder assaborir les notes del bon sabor d’aquest nou Beaujolais, al mateix temps que es podia gaudir d’una excepcional mostra de pintures.

Un bon nombre de persones interessades en el món del vi i de l’art, així com representants destacats de la comunitat francesa del país es van aplegar a la sala. L’ambaixadora de França al Principat d’Andorra, Jocelyne Caballero, va ser present a la presentació, així com Jerôme Vinolas, responsable de premsa i cultura de l’ambaixada.

Art Agüí Centre, ara sota la direcció de l’artista andorrana Zoe, està preparant la nova temporada amb exposicions d’artistes nacionals i internacionals de totes les disciplines, que tindran una durada d’unes sis setmanes cada mostra. Mentrestant s’aniran organitzant esdeveniments paral·lels, com concerts de música clàssica amb alumnes del conservatori, xerrades, i presentacions productes relacionats amb l’art.