Andorra la Vella i Escaldes-Engordany van celebrar el Carnaval més atípic dels últims anys

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany van festejar el Carnaval, de manera conjunta, adaptant la celebració a l’actual situació sanitària actual. Si bé la pandèmia va obligar a modificar les activitats habituals, totes dues parròquies van poder dur a terme diversos actes dels quals van poder participar, tant escaldencs com andorrans.

Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany / Jonathan Gil · Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

Penjada de Carnestoltes al Carnaval d'Andorra i Escaldes“Habemus Carnestoltes” va ser el lema triat per a l’edició 2021, un títol que va néixer del treball desenvolupat, de manera conjunta, per tots dos Comuns i que va tenir com a objectiu tirar endavant les tradicionals celebracions que es realitzen per a aquestes dates, com ara la penjada de Carnestoltes, el judici de Carnestoltes, un concurs de disfresses i la popular calçotada, entre altres.

Espectacle infantil de Carnaval al Prat del Roure

La penjada del Carnestoltes, el dia 12 de febrer, va donar inici al programa d’activitats proposades per totes dues parròquies. L’acte es va dur a terme, a l’Avinguda Meritxell 97, a l’altura de l’antiga seu d’Andorra Telecom i va comptar amb la col·laboració del grup de teatre “Making off”. El ninot del Rei Carnestoltes, elaborat pels infants de la Ludoteca de Santa Coloma, va romadre penjat a l’avinguda Meritxell, des del divendres 12 de febrer i fins al dimarts 16, data en la qual es va realitzar el seu judici. L’agenda d’activitats carnavalesques, va incloure espectacles recreatius com “Els Colors del Tic Tac”, que va tenir lloc a la sala Prat del Roure, d’Escaldes-Engordany, els dies 14 i 15 de febrer. També la calçotada organitzada per la UPTEE, a l’aparcament de l’avinguda Nacions Unides, va ocupar un lloc a l’agenda d’activitats i va continuar, el dimarts 16 de febrer, amb el judici de Carnestoltes. La cloenda va coincidir amb l’elecció de les millors disfresses i coreografies del concurs virtual de disfresses i coreografia, organitzats per totes dues parròquies.