EcoGP Andorra 2018, la 1a cursa mundial de vehicles elèctrics de sèrie sobre neu.

El passat  dissabte, dia 24 de març, va tenir lloc l’EcoGP Andorra 2018’ al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa.

Organitzat i promogut per Electromaps, referència mundial en localització de carregadors de vehicles elèctrics, la ‘EcoGP’ és un campionat  internacional de resistència amb cotxes elèctrics de sèrie de qualsevol marca (en aquesta oportunitat van ser Tesla, Hyunday, Volkswagen i BMW) on es va posar a prova que la tecnologia actual és eficient en qualsevol tipus de condicions meteorològiques. En aquesta ocasió, varen comptar amb el suport de Circutor, com a espònsor i proveïdor d’una marquesina solar a on es van poder carregar els vehicles.

Cursa Neu
Foto: Josep Segura

Sortint de l’Hotel Coma cap a Ordino, els participants van haver de cobrir l’enllaç de 33 km fins al circuit, havent de gestionar l’energia, el cronòmetre i la meteorologia. Ni tan sols les inclemències meteorològiques, ni altres dificultats, varen vèncer la voluntat dels pilots i els organitzadors per complir el repte que s’havien proposat. Les precipitacions en forma de neu i les baixes temperatures que varen acompanyar l’esdeveniment, varen servir per magnificar, encara més, la gesta d’uns  pioners en el canvi que suposa la transició cap al vehicle elèctric.

Cursa Cotxes Elèctrics
Foto: Josep Segura

Les sensacions dels participants varen ser molt satisfactòries, ja que van descriure l’experiència com a “única”.  Sense sorolls de motors de combustió, només els pneumàtics trepitjant la neu. La carrera va mantenir l’emoció fins al moment final, amb un apassionant frec a frec, entre el segon classificat (Pere Soria – Hyunday Ionic) i el tercer classificat (Peter Walser – Tesla Model S 85) darrer classificat. El guanyador va ser Alan Fuertes (Tesla Model S – P85D).

Cursa
Foto: Josep Segura

Una carrera que, a més a més, va ser una festa per a tota la família, ja que els infants que varen ser present, van tenir la seva pròpia carrera amb cotxes elèctrics teledirigits i els acompanyants van poder gaudir també d’un simulador de carreres professional.

L’esdeveniment va comptar amb la presència del molt Honorable Conseller de Turisme i Esports, del Comú d’Ordino,  Jordi Serracanta; que va efectuar l’entrega dels premis als guanyadors de la competició.

Cursa guanyadors
Foto: Nelly Dedea

Vist l’èxit de l’esdeveniment, que ha estat possible gràcies a les empreses col·laboradores: Circutor, Hotel Coma, Andorra Telecom, El Rebost del Padrí, així com el personal del circuit, els col·laboradors i al públic assistent;  ja preparen la pròxima edició amb més novetats i sorpreses per a promocionar un futur més ecològic.

Foto: Josep Segura

Liderats per Rafael de Mestre, la primera persona que va fer la volta al món amb vehicle elèctric,  l’any 2012, i creador de la trilogia 80 e-days (2012-2016-2020) i del campionat EcoGP, nous reptes estan en marxa per als amants de la mobilitat e.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.