L’esperança i la denúncia de Shangti a Caldea

El representant d’Andorra a la Biennal d’Art de Venècia, Philippe Shangti, exposa la seva obra a Caldea i Inúu, unes fotografies i escultures sota el títol genèric de “No limit here”, tota una denúncia social on també hi ha lloc per a l’esperança.

Philippe Shangti amb ferrari
Foto: Josep Segura

“Hem d’aportar la nostra ajuda per millorar el món, jo com a artista puc fer-ho, denunciant les coses i fer prendre consciència dels problemes”, afirmava l’artista francès Philippe Shangti el mateix dia en què s’inaugurava la seva exposició a Caldea, de la mà de la galerista Isabel Rodríguez Ferrer. Shangti, que viu a Andorra des de fa gairebé tres anys, es mostra molt satisfet de viure al país, perquè “considero que el veritable luxe és la natura; i per mi viure a Andorra és un luxe, aquí es respira aire pur”.

Philippe Shangti
Foto: Josep Segura

La finalitat de Shangti en aquesta exposició és acostar-se al públic andorrà per fer-li descobrir la seva obra

La finalitat de Shangti en aquesta exposició és acostar-se al públic andorrà per fer-li descobrir la seva obra. A través de la mostra, que té com a lema “Art is my hope”, l’artista denuncia una societat que viu vertiginosament, sotmesa als excessos i tributària de les drogues i de l’alcoholisme, que no respecta la natura i que s’està carregant el planeta. Una trentena d’obres distribuïdes per la totalitat del recinte de Caldea i Inúu, fins i tot a l’exterior i al costat de la llacuna principal, llueixen un missatge transgressor de denúncia, a vegades amb humor, sovint provocador, sense deixar de banda el glamur.

Olga Gelabert a l'exposició de Philippe Shangti
Foto: Josep Segura

Amb el seu art, es converteix en un abanderat de la lluita contra la contaminació, les drogues, l’alcoholisme i la prostitució, amb uns missatges escrits directament sobre la pell de les models, sempre en anglès, idioma universal, “perquè tothom ho pugui entendre”, indica Shangti.

Autoritats exposició Philippe Shangti
Foto: Nelly Dedea

Philippe Shangti, que serà el representant d’Andorra a la propera Biennal de Venècia, explicava el perquè la gran majoria de les seves obres –pintures, escultures i instal·lacions- estan protagonitzades per dones, “que són el més bell del món”, afirma. De cara a la Biennal, es mostra molt esperançat en el paper que pot fer-hi Andorra.

Públic ferrari Philippe Shangti
Foto: Nelly Dedea

L’acte inaugural va reunir una gran multitud de persones, atrets per les expectatives creades per l’exposició. No van marxar decebuts, ja que els missatges eren colpidors i pensats per remoure consciències. Hi havia també exposat un Ferrari, propietat d’un client de Shangti, amb problemes molt greus de mobilitat, que li va proposar convertir-lo en una obra d’art, és el seu homenatge particular a les persones que, com el seu client, tenen problemes de mobilitat.

L’exposició es podrà veure al termolúdic tota la temporada d’hivern, fins al 23 d’abril 2019.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
Pastís d'aniversari Philippe Shangti
Foto: Nelly Dedea