(+Fotos) Èxit de participació i molta emoció a l’11a Cursa de la Dona

La Cursa de la Dona, que enguany va assolir l’onzena edició, va aconseguir sumar unes 600 inscripcions, gràcies a l’organització de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA) i al suport de patrocinadors i col·laboradors sensibilitzats per la lluita contra el càncer de mama.

Fotos: César De Pablos

Cursa de la Dona 2023Des de bon matí, desenes de corredors i corredores, mascotes i famílies es van aplegar a l’avinguda Carlemany, tot just davant del centre comercial illa Carlemany, per donar el tret de sortida a l’11a edició de la Cursa de la Dona, que va comptar amb recorreguts de 2,5 quilòmetres i 5 quilòmetres.

Cursa de la Dona 2023Més que una jornada competitiva, la del passat 11 de juny va ser una oportunitat immillorable per fer pinya i unir esforços contra el càncer de mama, ja que els beneficis recaptats per la Cursa de la Dona es van destinar a l’organització Xemio, per a la lluita contra aquesta malaltia i per a donar el suport adequat als pacients i els seus familiars.

Cursa de la Dona 2023Mentre els espectadors gaudien d’un ambient festiu propiciat pels rockers de The Royal Five, els participants van córrer per diferents indrets d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, tenint com a punt de partida i d’arribada l’inici de Vivand, a l’avinguda Carlemany.

Cursa de la Dona 2023Jana Herreros Solà, amb marca de 8 minuts i 55 segons, va pujar a l’esglaó més alt del podi de la cursa de 2,5 quilòmetres, mentre que Noa Godoy Riba, es va assegurar la segona plaça en arribar 27 segons després. La tercera posició va ser per a Elena Muñoz Collado, en cloure la seva participació amb temps de 9 minuts i 52 segons.

Cursa de la Dona 2023La cursa de 5 quilòmetres va tenir com a protagonistes dues medallistes andorranes d’atletisme als Jocs dels Petits Estats de Malta 2023. Una d’elles va ser Xènia Mourelo Velasco, que es va proclamar guanyadora de la Cursa de la Dona amb registre de 18 minuts i 23 segons, mentre que la segona posició va ser per a la també medallista Dayane Huerta Venet, amb rècord de 19 minuts i 52 segons. Finalment, la tercera plaça va ser per a Anna Artal Escriu, qui va tancar la seva participació amb marca de 19 minuts i 52 segons.

Cursa de la Dona 2023Des del si de l’organització, es va celebrar amb intensitat i il·lusió el fet de poder dur a terme amb èxit l’11a de la Cursa de la Dona, gràcies a la implicació dels estaments governamentals i entitats privades, però també per la confiança dels mateixos ciutadans.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí

11a Cursa de la Dona