‘Flamencas: Memorias de mujer’, un espectacle que ret tribut a les dones

El passat 5 de març, Sant Julià de Lòria va vibrar amb un cicle de flamenc que va tenir la figura femenina com a protagonista, a propòsit de la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, celebrat el 8 de març. ‘Flamencas: Memorias de Mujer’ va donar el tret de sortida als cicles de flamenc acollits pel Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

Fotos: Reinaldo Márquez

Flamencas a Sant Julià de Lòria

Amb un staff íntegrament femení, ‘Flamencas: Memorias de Mujer’ va obrir el teló del cicle de flamenc ‘Verde que te quiero verde. Laurèdia Flamenca’, un programa cultural impulsat pel Comú de Sant Julià de Lòria i l’agència de comunicació i projectes El Soniquete de Lola, fundada per la Dolors Vallespi, especialista en el foment de la cultura flamenca des d’una perspectiva social.

Flamencas

L’espectacle, a través del flamenc, va remarcar la importància de la dona dins de la societat amb una posada en escena magistral, amb la participació de quatre bailaoras com ara Anamarga –qui també va portar la direcció escenogràfica–, Carmen Laguna, Leli Dores i Noelia Sabarea, que van compartir escenari amb les cantaoras Belén Vega i Mònica Mata. L’inconfusible i vibrant toc de guitarra que caracteritza el flamenc va anar a càrrec de l’Antònia Jiménez.

Staff de flamencas

La Dolors Vallespi, exresident al Principat d’Andorra, va celebrar la realització d’aquest circuit cultural centrat en el flamenc, que compta amb espectacles, recitals, conferències i exposicions. “Esperem que, amb aquesta iniciativa, puguem donar més oportunitats de contractació als artistes andalusos, i crear ponts entre Andalusia i Andorra, a través de la cultura”, va expressar.