‘Integrats’ arriba a Encamp i el Pas de la Casa

La sala d’exposicions del Comú d’Encamp va acollir, el 9 de novembre passat, la inauguració de la mostra fotogràfica ‘Integrats’, una experiència visual que fusiona la riquesa del vestit tradicional de la regió nord de Portugal amb el patrimoni arquitectònic del Principat d’Andorra. L’exposició, que es pot visitar de forma gratuïta fins al 30 de novembre, ha estat impulsada pel Grup de Folklore Casa de Portugal, una entitat que ha apostat per la difusió cultural i la connexió entre comunitats.

Fotos: Comú d’Encamp

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, i els consellers comunals Nino Marot, Xavier Fernàndez i Andreu Riba van ser presents en aquest esdeveniment, destacant la importància de promoure la diversitat i el diàleg intercultural. Mas va expressar la seva gratitud cap als impulsors de l’exposició per tornar a Encamp, subratllant la bellesa de les fotografies que mostren els espais encampadans de Sant Romà de Vila i Sant Romà de les Bons.

Exposició del grup de folklore casa de portugal a encamp i pas de la casa

El director artístic del Grup de Folklore Casa de Portugal, Jose Luis Carvalho, va recordar que ‘Integrats’ va néixer com a part de les activitats culturals programades pel 25è aniversari de l’entitat. Va expressar el seu agraïment al comú d’Encamp per donar l’oportunitat de mostrar aquest recull fotogràfic en aquest espai cultural emblemàtic, subratllant la importància d’una exposició que busca integrar i celebrar la diversitat cultural.

Les 14 imatges captades per la fotògrafa Mireia Medeiros Carvalho destaquen la fusió harmoniosa entre el vestit tradicional de la regió nord de Portugal i el paisatge arquitectònic d’Andorra. Cada imatge ofereix una visió única, mostrant dos espais de cada parròquia, amb l’objectiu d’explorar tant l’icònic com el menys conegut.

Exposició del grup de folklore casa de portugal a encamp i pas de la casa

A banda de les fotografies, l’exposició es completa amb un documental que ofereix una mirada darrere les càmeres, amb producció i arranjaments musicals a càrrec de Marc Medeiros Carvalho. Aquest documental recull fragments de vídeos gravats durant les sessions fotogràfiques i testimonis de personalitats de les set parròquies, aportant una dimensió viva i participativa a aquest projecte cultural i integrador.

Després de la seva estada a Encamp, ‘Integrats’ continuarà la seva ruta cultural, traslladant-se a la sala d’exposicions de l’Oficina de Turisme del Pas de la Casa des del 4 fins al 14 de desembre. Aquesta exposició promet continuar connectant cultures i ampliant horitzons, reforçant la idea que la cultura és un pont que pot unir diverses comunitats, independentment de les seves fronteres geogràfiques.