Albert Ramos i Jean-Ba Poux estrenen la nova pista de tenis d’AnyósPark

El club esportiu AnyósPark va acollir una exhibició dels tenistes Albert Ramos i Jean-Ba Poux, que van tenir la possibilitat de posar a prova la recentment reformada pista de tenis, que compta amb una superfície digna de les finals de l’ATP, els Jocs Olímpics de Rio 2016 i la Copa Davis.

Fotos: César De Pablos

“És la millor pista, amb diferència, de tot el Principat d’Andorra”, assegura Jean-Ba Poux, qui durant 20 anys ha representat el nostre país en diferents competicions internacionals. L’Albert Ramos i ell van protagonitzar una exhibició on van posar a prova les condicions de la renovada pista que llueix AnyósPark. “Ja feia temps que necessitàvem una pista d’aquestes condicions al nostre país”, va valorar el capità de la delegació andorrana per la Copa Davis.

Jean-Ba Poux a la nova pista de tenis d'AnyósPark

Antonio Rodríguez, director general adjunt d’AnyósPark, va detallar que el projecte de renovació de la pista de tenis va ser conseqüència d’una feina conjunta entre la propietat i diferents especialistes i tècnics, tot amb l’objectiu de trobar “la millor pista segons les característiques de les nostres instal·lacions i les particularitats del nostre país”. Per complir amb aquesta fita, el club va comptar amb els serveis de GreenSet, empresa especialista en la instal·lació i adequació de superfícies per a pistes de tenis que, durant 35 anys, ha estat present en tornejos de gran prestigi com ara l’Australia Open, l’ATP Cup, la Copa Davis, l’ATP Masters 1000, les finals de l’ATP i els Jocs Olímpics de Rio 2016.

Albert Ramos a AnyósPark

Sobre les especificacions tècniques de la nova superfície, aquesta és el resultat d’una barreja de  diferents capes de resines, disposades sobre una base de fusta, que és capaç d’esmorteir les trepitjades dels tenistes i absorbir l’impacte de les pilotes. “A més alçada, el bot de la pilota és molt més ràpid, per tant, els experts ens van desaconsellar incrementar la rapidesa de la pista perquè, si no, aquesta seria impracticable”, va explicar Antonio Rodríguez, qui es va mostrar molt satisfet de poder presentar als socis i usuaris del club una instal·lació de primera qualitat que, fins i tot, ha estat lloada pels tenistes Jean-Ba Poux i Albert Ramos.

Jean-Ba Poux a AnyósPark

Quelcom ben valorat per Ramos va ser la temperatura agradable amb la qual es juga a la pista, “ja que facilita l’entrenament durant els dies freds de l’hivern”. A més a més, des de la seva opinió com a professional, “aquesta pista s’assembla molt a les que podem trobar a diferents campionats en pistes cobertes, com ara París, anteriorment a València, Basilea, el Masters de Londres…”.

Pel que fa a la utilitat de la pista, aquesta romandrà oberta perquè els socis d’AnyósPark puguin aprofitar-la. Igualment, els alumnes de l’escola de tenis de Jean-Ba Poux podran fer ús d’aquesta instal·lació que, de ben segur, permetrà elevar el nivell de les noves generacions de tenistes.