(+Fotos) Jonaina Salvador omple l’església de Sant Julià

A l’església de Sant Julià de Lòria no hi cabia ni una agulla, atapeïda fins a desafiar els seus límits per la nombrosa assistència que va voler gaudir de la Gran Missa en Do menor, opus de Wolfgang Amadeus Mozart.

Fotos: Paula Cristina

Els bancs es van omplir de seguida però la concurrència que no va ser a temps de seure es va mantenir dempeus als laterals i al pis superior, aplaudint fins al darrer minut les meravelloses veus de Jonaina Salvador, Alèxia Vázquez, Jordi Casanova i Jordi Giménez.

El concert s’ha emmarcat en la novena Temporada d’Òpera al Principat, essent-ne aquesta la segona cita; el cicle està organitzat per l’Associació Andorra Lírica, de la qual l’esmentada soprano Jonaina Salvador n’és l’ànima principal, així com una de les estrelles del muntatge que ha fet les delícies de tots els qui van omplir de gom a gom l’església de Sant Germà i Sant Julià, congregant-se hores abans de l’esdeveniment i comptant entre el públic amb la ministra de Cultura, Mònica Bonell; el mossèn de la parròquia, Pepe Chisvert; l’antic cònsol major de Sant Julià de Lòria i avui membre de la minoria, Josep Majoral; la directora de Promoció Cultural i Política Lingüística del Govern d’Andorra, Montse Planelles; i membres de l’equip comunal, com la gestora cultural i ara consellera major, de Cultura i Gestió de Persones.

La direcció anava a càrrec de Francisco Antonio Moya, amb la col·laboració d’Andorra Lírica i la coral El Vallès. La part instrumental ha estat coberta per un quintet de corda i un trio de vents i orgue; com a curiositat, cal destacar que dos dels membres del grup català “Blaumut” (autors de cançons cèlebres com per exemple “Bicicletes” i “Pa amb Oli i Sal” i que han actuat a Andorra en diverses festes majors) formaven part del quintet de corda: el violinista Vassil Lambrinov i el violoncel·lista Oriol Aymat.

Jonaina Salvador és una de les artistes més internacionals del nostre país; comença fort, graduant-se al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, havent estat alumna del virtuós pianista Stanislav Pochekin, del contratenor Oriol Rosés, i del repertorista Pau Casan, a banda d’haver rebut classes de nombrosos mestres prestigiosos i experimentats en l’art de la música. Es perfecciona a París durant cinc anys amb les professores Marie Henriette Dejean i Nicole Fallien. Ha estat guardonada en concursos internacionals i realitza recitals com a solista en auditoris i teatres europeus, així com papers protagonistes en òperes i espectacles de teatre musicalitzats.

Des de l’any 2016 realitza a RTVA el programa mensual “Toi Toi Toi” que vetlla per a la divulgació de l’òpera al Principat d’Andorra. Ha creat, dirigit i interpretat espectacles estrenats a Andorra i exportats a França i Catalunya com “Vilíric”, “Festa Lírica”, “Tutto Mozart”, “Lorca no Falla”, “Gala iberoamericana”, “Va de Vals” i “la Màfia”.

Actualment dirigeix i imparteix classes a l’Escola d’Òpera d’Andorra Lírica de manera presencial i telemàtica i al Conservatori del Liceu de Barcelona de manera presencial.

Totes les fotos de l’esdeveniment aquí 

Jonaina Salvador omple l’església de Sant Julià