(+Fotos) L’ADA referma els seus objectius al sopar anyal de sòcies

Enguany l’Associació de Dones d’Andorra (ADA) ha volgut recuperar el tradicional sopar de sòcies, traslladat al 8 de març per fer-lo coincidir amb el Dia Internacional de la Dona. A banda de fomentar la germanor i la companyonia entre les associades, la trobada va servir perquè l’ADA fes un balanç de la feina feta fins ara.

Fotos: Paula Cristina
Sopar anyal de sòcies ADA Andorra
Mònica Codina, presidenta de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA)

Aproximadament 30 dones es van donar cita al restaurant Muakabo, d’Andorra la Vella, per a formar part del sopar anyal de sòcies de l’ADA, col·lectiu que es va reimpulsar el novembre del 2021 amb Mònica Codina com a presidenta.

Sopar anyal de sòcies ADA AndorraPrecisament amb Codina al capdavant, però ben envoltada per dones de diferents perfils humans i professionals l’associació, que ostenta gairebé tres dècades de trajectòria, ha buscat la transversalitat en la consecució de la igualtat efectiva entre homes i dones. “A dins d’aquesta transversalitat, l’ADA tracta la igualtat en àmbits tan diversos com ara la salut, l’educació, l’empresa i la política”, assenyalava l’activista, que remarca que un dels pròxims temes a posar sobre la taula és el de la instauració d’un permís de naixement igualitari intransferible.

Sopar anyal de sòcies ADA AndorraSi bé la vetllada va ser ideal perquè s’estrenyessin lligams entre les sòcies, també va servir de plataforma de discussió per a presentar noves activitats, els detalls de les quals seran exposats pròximament. El que sí que és gairebé una certesa, és que l’ADA, el pròxim 26 d’abril, organitzarà una taula rodona per a posar en relleu la presència femenina en professions i llocs de feina masculinitzats. Igualment, el 3 de juny, per a commemorar el Dia Internacional de l’Educació No Sexista, es durà a terme un espectacle de titelles per al públic infantil, mentre que, l’11 del mateix mes, tindrà lloc la Cursa de la Dona i es recaptaran fons per a la lluita contra el càncer de pit. “Amb la Federació Andorrana de Futbol, també col·laborarem amb una acció especial per a commemorar el Dia Internacional del Futbol Femení, el pròxim dia 23 de maig”, va afegir.

Sopar anyal de sòcies ADA AndorraSobre els avenços fets en matèria d’igualtat i reivindicació de drets, “penso que cada vegada la societat n’és més conscient, perquè la feina s’està fent bé per part les organitzacions mundials, no només la nostra, tot i que he de reconèixer que hi ha aspectes en què sembla que ens estem endarrerint, com ara els àmbits científic i tecnològic” en els quals encara hi ha molt poca presència femenina, un factor que, si es manté, podria deixar moltes dones fora del mercat laboral en un futur.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí

Sopar anyal de sòcies de l