Les campanyes de donacions de sang del 2019 superen els objectius

La Creu Roja Andorrana i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya van dur a terme des de dilluns, dia 25 de novembre, l’última campanya de donació de sang del 2019.

L’objectiu de superar les 1.000 donacions ja es va aconseguir amb la campanya de setembre, però per primera vegada, gràcies a la darrera campanya de sang del mes de novembre, s’han assolit les 1.481 donacions.

Fotos: SIT Comunicació / Paula Cristina

Campanya de Donació de SangL’última campanya d’aquest 2019, que va tenir lloc a la sala d’actes del MoraBanc entre el 25 dia i el 27 de novembre , va aplegar un total de 324 donants. Aquesta darrera col·lecta se suma a les tres precedents campanyes i permet arribar a un balanç anual molt positiu, en un moment on, a més, les reserves es troben en nivells molt baixos. Una demostració que la població està cada cop més implicada i sensibilitzada en actes com la donació, que són totalment altruistes i solidaris.

Donació de Sang amb la creu RojaLes convocatòries que realitza la Creu Roja Andorrana i el Banc de Sang en col·laboració amb el SAAS, aconsegueixen motivar cada vegada a més persones. Durant l’any 2019, se’n va realitzar un total de quatre. La primera va ser al febrer. A la segona es va superar la xifra històrica de 500 donacions en una única convocatòria i dia de campanya. La tercera es va desenvolupar al mes de setembre al Prat del Roure, i amb ella s’aconseguia l’objectiu de les mil donacions anuals. I enguany, la quarta i última campanya, d’una durada de tres dies amb l’objectiu d’agilitzar sobretot el temps d’espera, ha tingut una bona resposta. 103 nous donants, 31,43% tenen entre 18 i 24 anys. En total han permès recollir 1.481 donacions, 1.312 aptes i 169 censades com a oferiments.

Campanya de donació de sangL’última campanya també va ser l’ocasió de conèixer al guanyador del sorteig d’un lot especial que es va sortejar entre tots els donants des de la campanya de la Marató fins l’última. Un afortunat es va endur un premi molt conseqüent composat de regals de Júlia Perfumeries, Pyrénées Andorra, Casa Canut, Viladomat, Pons & Bartomeu, la llibreria la Puça, Grandvalira, Caldea, FC Andorra, E-Leclerc Punt de Trobada, Viatges Emocions i Ofijet.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.