(+Fotos) Més de 3.000 persones visiten l’Enfira’t

Amb més d’una trentena d’activitats per a poder descobrir les entitats encampadanes, i una vuitantena d’expositors, el passat 20 de maig, Encamp va donar el tret de sortida a la segona edició de l’Enfira’t, la fira multisectorial de la parròquia, que va néixer amb la voluntat de reactivar i fer visible el teixit empresarial, social i cultural encampadà.

Fotos: Xavi Pujol

L’acte inaugural va comptar amb la presència del síndic general, Carles Ensenyat, de la consellera general, Maria Martisella, i dels ministres de Turisme i Comerç, Jordi Torres, i de Cultura i Esports, Mònica Bonell, a més a més dels consellers comunals de la parròquia, que van aprofitar l’ocasió per visitar tots els expositors i participar en les diferents activitats de l’Enfira’t. El recorregut el van iniciar a la zona dels automòbils i del club de tir amb arc, i va finalitzar a la zona del Prat de l’Areny, destinada al sector de la construcció. Les novetats d’enguany van ser l’espai de restauració instal·lat al Complex Esportiu, que va tenir la polpada com a protagonista, i la visita de dues de les tres ciutats agermanades amb Encamp, Rouillac i l’Alguer.

A la darrera edició de l’Enfira’t van participar una vuitantena d’expositors, dels quals un 80% va repetir l’any passat. Segons la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, l’Enfira’t és l’aparador ideal per mostrar el teixit empresarial, social i cultural, amb què compta actualment la parròquia. Un dels propòsits de l’equip comunal va ser posar a l’abast de tothom un espai per promocionar-se i donar-se a conèixer”, va destacar la cònsol.

Per la seva part, el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, va explicar que els 80 expositors es van distribuir en 5 espais firals “amb continuïtat”, ja que era una de les demandes dels paradistes. Marot, també va agrair la bona la predisposició de les empreses, entitats i associacions que van prendre part de la segona edició de l’Enfira’t, i a més, va animar a tothom a redescobrir les empreses de la parròquia. “La gent se sorprendrà de la diversitat de serveis i productes que podem trobar al costat de casa nostra”, va assegurar el conseller, que també va fer una valoració molt positiva de la segona edició de la fira,  la qual van visitar més de 3.000 persones al llarg del cap de setmana, un nombre major respecte l’any passat. Per aquest motiu, “el certamen es mantindrà al maig com a tret de sortida de les activitats de primavera-estiu”, va apuntar el conseller.

En el marc de la fira es van dur a terme més d’una trentena d’activitats entre les quals van destacar les engegades per l’escola Broadway, les actuacions de l’Esbart Sant Romà, i de la delegació de Rouillac, ciutat agermanada amb Encamp, que va participar amb un espectacle de dansa contemporània de l’associació Evi Danse.

També es van realitzar diferents masterclass i una exhibició del club Karate Encamp, amb una demostració d’alumnes i entrenadors. D’altra banda, el grup Folklòric Do Alto Minho va oferir una actuació de ball tradicional, a la Sala de Congressos del Complex.

A més, durant tot el cap de setmana els museus de la parròquia van oferir visites guiades als visitants, i teatralitzades, a la zona dels murals de la Mosquera.

Més de 3.000 persones visiten l’Enfira’t