La varietat i el color, protagonistes del Nadal a Andorra la Vella

Amb un impressionant muntatge, la parròquia d’Andorra la Vella va organitzar una sèrie d’activitats i espectacles, amb motiu de les festes de Nadal, on van regnar els somriures dels espectadors i la il·lusió dels més petits.

Fotos: Nelly Dedea · César De Pablos · Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

La màgia i l’acolorida decoració de Nadal va tornar a Andorra la Vella, amb activitats diverses d’oci i entreteniment per a tot tipus de públic. El passat 27 de novembre, amb la tradicional encesa de llums nadalenques de la parròquia, l’obertura del Mercat de Nadal i un triple castell de focs d’artifici, el comú de la capital va donar el tret de sortida a tot un programa festiu que, a primer cop d’ull, semblava adreçat a un volum de públic que, malauradament, no va arribar.

Concert d'Els Pali a Andorra la Vella

La manca de turistes francesos i espanyols va marcar l’inici de les celebracions de les festes a Andorra la Vella i a tota la resta de parròquies del Principat, però, específicament a la capital, la percepció del públic va estar dividida entre la necessitat d’estalviar diners públics i la de donar opcions perquè la gent pugui desconnectar d’una rutina molt afectada per la pandèmia. Una de les primeres atraccions que va causar controvèrsia va ser la nòria de la plaça de la Rotonda, quina instal·lació va ser objecte d’aplaudiments però també de crítiques. Malgrat els detractors, la nòria va permetre que infants i famílies gaudissin d’una divertida passejada i l’espectacular panoràmica de la parròquia.

El Mercat de Nadal, una aposta pels productes locals

Una quarantena de paradetes, la majoria amb productes artesans o de proximitat, van ser un dels epicentres de shopping escollits pels residents del país, que no van deixar passar l’oportunitat de fer les compres nadalenques d’últim minut o de degustar algun àpat deliciós a qualsevol dels estands gastronòmics.

Xef Josep Maria Kao al Poblet de Nadal

Va haver-hi àpats xinesos, carn a la brasa, dolços i pastissos, crepes, melmelades, pa de pagès i begudes delicioses com ara ratassia, vi i cerveses artesanals. La varietat i la qualitat no van faltar, ja que, fins i tot, el mateix Josep Maria Kao, prestigiós xef del restaurant Kao Soldeu, va amenitzar els caps de setmana del Poblet de Nadal amb diferents presentacions de showcooking.

Música i talent nacional

Durant els caps de setmana, i en el marc de la 5a Mostra de Música de Nadal d’Andorra, el Poblet de Nadal també va ser l’escenari ideal perquè els artistes locals mostressin tot el seu talent. Els primers en pujar a l’stage van ser el Barroc Duo i la Martha Roquett, qui van obrir el teló a un nombrós line-up de músics com ara B Sharp Trio, Violentos, Odara, The Scarlett Brotherhood, els Petits Cantors d’Andorra, Els Pali, Think Twice, Old School, La Pecera, JAMP, Manu & TheVodkas, Efrem Roca i David Amat, Barroc Siblings, Vibrand, Shuffle Express, Happy Go Lucky, Green Note, Madretomasa, The Soundsets, Trio 3D, Coral Sant Antoni i White Heaven.

Petits cantors d'Andorra al Poblet de Nadal
La bellesa i exuberància dels espectacles itinerants

Un total de cinc espectacles itinerants van animar els espectadors que, de l’avinguda Meritxell a la plaça Princep Benlloch, van omplir els carrers de la parròquia. Un dels shows més esperats va ser, sens dubte, ‘Fiers à Cheval’, a càrrec de la companyia francesa des Quidams, que va tornar per quart consecutiu al nostre país.

Espectacle itinerant a Andorra la Vella

‘Les Jouets’, de la companyia Remue Ménage; ‘Totems’, de la companyia des Quidams; ‘La vie en rose’, de la companyia La Belle Zana Bang Bang, i ‘Big dancers’, de la companyia El Carromato, van ser la resta d’espectacles que van aportar un ambient acolorit i agradable al llarg de tot el mes de desembre. No obstant això, la visita del Pare Noel, el Tió de Nadal, l’Oficina de Correus Màgica i les atraccions mecàniques instal·lades a la plaça de l’antiga caserna de Bombers van ser de les més estimades per la canalla, que mai no va perdre el somriure ni molt menys la il·lusió.