Quan l’alt rendiment esportiu passa per una bona respiració

En el marc d’una de les competicions més esperades de l’any, l’Ironman 70.3, la doctora Maria Colomé va presentar, a Andorra, Nose and Sports Performance, un programa que permet gaudir d’una bona salut nasal i una bona respiració.

Fotos: César De Pablos · IA Manté

El passat 4 de juliol vam ser testimonis d’una fita única per al Principat d’Andorra, amb la realització de l’emblemàtic triatló Ironman 70.3, la cinquena i última prova de l’Andorra Multiesport Festival, un punt de trobada esportiu que, a més a més, va permetre promoure la marca Andorra Health Destination.

Dra. Maria Colomé especialista en respiració
Dra. Maria Colomé a l’estand d’Andorra Health Destination, al village de l’Ironman 70.3 Andorra

Al village de l’Ironman 70.3, s’hi van deixar veure diferents marques de begudes energètiques, indumentària esportiva i altres propostes o productes. Però, entre tots aquests, va destacar l’estand d’Andorra Health Destination, on es presentava Nose and Sports Performance, un programa endegat per la Dra. Maria Colomé, especialista en rinologia i responsable de la Unitat d’Obstrucció Respiratòria Nasal del Centre Mèdic Teknon, a Barcelona, qui ens va explicar que detectar possibles anomalies en la respiració nasal és cabdal per millorar el rendiment esportiu, elevar la qualitat de vida i prevenir malalties derivades d’una mala oxigenació.

Una persona, en condicions normals, inhala uns 10.000 litres d’aire per dia, mentre que un esportista que entrena tres cops al dia és capaç d’arribar fins als 40.000 litres d’aire.

Desenes d’esportistes i visitants, la majoria atrets per la curiositat, van quedar sorpresos davant la importància d’una bona respiració nasal, els beneficis de la qual, a vegades, passen desapercebuts per a la majoria de persones. En aquest sentit, la doctora Colomé, qui té més de 25 anys assessorant esportistes d’elit i amateurs, precisa que una respiració òptima no només ajuda als atletes a ser millors en les seves disciplines, sinó a persones de tota mena de perfils, ja que l’oxigenació potencia les funcions musculars, el funcionament òptim del cervell, la disminució de lesions, una recuperació més fluida, mantenir el bon funcionament dels òrgans, entre altres beneficis.

Foto: IA Manté

Com a part de la seva estada al Principat, Nose and Sports Performance va obsequiar tres diagnòstics complets de salut nasal i qualitat de vida, a través d’un concurs d’Instagram, mentre que part del seu equip també va ser present a la passada edició de l’Spartan Race, a Encamp, i l’Andorra Fitness Challenge, celebrat a Escaldes-Engordany.