Rumba, rap i molt més a la festa del poble d’Andorra la Vella

La capital va celebrar l’arribada del solstici d’estiu amb una festa parroquial carregada d’activitats destinades a tots els gustos i edats. A la darrera edició, els plats forts de la programació van ser “Los Manolos” i la rapera argentina, Sofia Gabanna.

Fotos: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

La recollida de la Flama del Canigó, a la Casa de la Vall, amb els representants de les fogueres d’Andorra, juntament amb els relleus dels fallaires, així com l’acte homenatge a Josep Antón Marquilló, van donar el tret de sortida a la celebració, que no es va aturar fins ben passada la mitjanit, moment en el qual, a la plaça Guillemó, es va encendre la foguera de Sant Joan i es va dur a terme el ball de les bruixes. La Corda Fluixa va ser l’agrupació musical encarregada de posar el punt final al primer dia de festa, que va continuar l’endemà amb la celebració de la tradicional missa solemne, a l’església parroquial de Sant Esteve.

El toc d’alegria a la segona jornada de festeigs el va portar “Los Manolos”, a la plaça Vinyes, on van fer ballar a tothom, amb un repertori amb les rumbes més mogudes. Seguit del concert,  es va realitzar el XX Aplec de la Sardana de les Valls d’Andorra, organitzat per l’Agrupació Sardanista Andorrana.  A més, per tal de passar la calor, a la piscina exterior dels Serradells es van instal·lar jocs i inflables per als més petits i les famílies. Des de l’Avinguda Salou, el castell de foc va marcar la fi d’una festa parroquial que, per segon any consecutiu, se celebra amb total normalitat.

 

Festa de la Joventut     

Enguany, la festa del poble de la capital es va fer coincidir amb la Festa de la Joventut La Juve, que va tornar a la parròquia després de tres anys de parèntesi a causa de la pandèmia. En aquest cas, la celebració va estar centralitzada a l’Estadi comunal Joan Samarra Vila, on van tenir lloc diverses activitats com ara tallers, competicions esportives, així com una xarrada de sensibilització sobre les drogues, a càrrec de la Creu Roja Andorrana. La festa també va comptar amb  DJ’s, concerts en directe, un sopar popular per als assistents, i l’actuació estel·lar de la rapera Sofia Gabanna , jove promesa de la música urbana i germana de la cantant Nathy Peluso.