Hi haurà celebració de Canòlich el pròxim dissabte, dia 30 de maig

Com cada any, Sant Julià de Lòria celebrarà la diada de Canòlich, una de les tradicions més importants i arrelades a la parròquia laurediana. La missa es realitzarà dissabte vinent,  dia 30 de maig, a porta tancada. Els lauredians i tots els interessats podran gaudir d’aquesta celebració, a través de la televisió, a partir de les 12 hores, pel canal Lòria, així com pel dial 168 d’Andorra Telecom.

Val a dir que, el ball de Canòlich, a càrrec de l’Esbart Laurèdia, ha hagut de modificar la seva coreografia per a respectar les mesures de seguretat vigents.

La festa se celebrarà de manera diferent als anys anteriors i s’ajustarà a la situació actual per la qual travessa el país, i que ve imposada per la crisi sanitària. A causa de la impossibilitat de grans reunions de persones, el comú de Sant Julià de Lòria ha realitzat grans esforços, per a celebrar aquest dia, malgrat la pandèmia.

El santuari romandrà obert fins al divendres dia 29 de maig, des de les 10 del matí i fins a les 18 hores, amb l’objectiu d’evitar l’aglomeració de persones.

Durant el dissabte 30, diferents funcionaris realitzaran el tradicional lliurament de 6.000 pans beneïts, a centenars de persones, en l’aparcament del Prat Nou. Els lauredians podran recollir-los amb el seu vehicle particular o a peu, des de les 10 del matí, fins a les 14 hores.