Primera edició del receptari gastronòmic d’Andorra

El passat 17 de febrer, la sala d’actes de Vatel Andorra va acollir la presentació del primer receptari de gastronomia andorrana, un llibre que recull les 30 receptes més destacades i representatives del patrimoni gastronòmic del nostre país.  

Fotos: Noelia Farias

Segons va explicar el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, amb aquesta primera edició del receptari gastronòmic andorrà es pretén donar a conèixer la cuina andorrana més enllà de les nostres fronteres i resguardar el patrimoni gastronòmic, preservant receptes que es van transmetre de generació en generació, i que al dia d’avui formen part de la nostra identitat com a país. Per fer realitat el receptari, que va ser una iniciativa dels ministres Francesc Camp i Verònica Canals i que es va concloure amb la gestió del ministre Torres,  es va fer una recerca que va reunir al voltant de 400 receptes i que va comptar amb la col·laboració dels xefs del país, que van aportar els seus coneixements i el seu temps, per determinar quines de totes aquestes encara s’elaboren en l’actualitat.  

Presentació del receptari gastronómic_amb logo-56940

Entrants, plats principals, postres i dolços 

Pel que fa a la publicació, el llibre es divideix entre entrants, plats principals, postres i dolços, i cada recepta inclou una petita anècdota o en alguns casos un consell per la preparació del plat. També posa en relleu la varietat de productes autòctons que es poden trobar al país. Aquesta primera edició té una tirada de 500 unitats, de les quals, 250 es troben editades en format bilingüe, per un part català/castellà, i per l’altra, francès i anglès.  

Segell de restaurant tradicional de cuina andorrana   

Durant la presentació, el ministre Torres, també va anunciar la creació d’un segell distintiu per a restaurants que treballen amb cuina tradicional andorrana, una fita que serà possible aconseguir de la mà de la Unió Hotelera, Autèntics Hotels i l’aportació dels diferents xefs del país, que ajudaran a definir els criteris que s’han de tenir en compte per obtenir el label.  Segons Torres, es preveu que per a l’estiu la creació del label sigui una realitat.