Sant Julià de Lòria engega el primer cicle de conferències ‘Turisme Esportiu i de Benestar’

Edurne Pasaban, Pedro Garcia Aguado, Emili Duró, Irineu Esteve i Maria González van ser els protagonistes del nou cicle de conferències ‘Turisme Esportiu i de Benestar’, organitzat pel Comú de Sant Julià de Lòria, una proposta que té la voluntat de dinamitzar la parròquia al voltant d’activitats relacionades amb l’esport i el benestar.

Fotos: Noelia Farias · Comú de Sant Julià de Lòria

Edurne Pasaban, la primera dona alpinista en coronar els 14 cims de més de 8.000 metres que hi ha al planeta, va ser l’encarregada d’obrir el cicle amb la conferència ‘Expedición al éxito’, una xerrada que va servir per explicar el seu projecte de vida, relacionat amb el món de les muntanyes i tots els valors que va aprendre gràcies a les seves experiències viscudes.

Convidats de luxe i xerrades de qualitat

L’exjugador de waterpolo de la selecció espanyola, Pedro Garcia Aguado, va ser un dels convidats de luxe del certamen. L’auditori Claror va acollir ‘Viaje de aprendizaje’, una xerrada en la qual l’excampió olímpic va explicar la seva relació amb l’esport d’alt nivell i la seva cara més fosca, l’alcohol i les drogues.  La conferència patrocinada per Andbank, es va realitzar a favor de Projecte Vida, entitat andorrana que lluita contra les addiccions. Per tal de contribuir amb les diferents activitats que du a terme l’associació, a l’entrada del recinte i al llarg de tot el cicle, va haver-hi una guardiola per fer aportacions.

Binomi andorrà

‘Convivència familiar i l’esport d’elit’, va ser la xerrada encapçalada per Ireneu Esteve i Maria González, en la qual, tant els esportistes com els familiars, van donar la seva visió sobre com es porta la vida familiar quan hi ha un esportista d’alt nivell entre els seus membres.

‘El viatge de la vida’

La cloenda del cicle va anar a càrrec d’Emili Duró, amb la conferència ‘El viatge de la vida’, un col·loqui on el conferenciant va parlar sobre lideratge i les eines necessàries per portar una bona carrera en l’esport d’elit.

Segons la tècnica de Producte Turístic de la parròquia laurediana, Anna Majoral, les conferències a més de ser de molta qualitat i de conscienciar a la ciutadania sobre la importància de l’esport, també serveixen per generar hàbits saludables.