Tres seccions del Barça van escollir Encamp per a fer la seva pretemporada

La parròquia d’Encamp va ser l’escollida per tres seccions esportives del Barça per a fer la seva pretemporada. Es tracta del Barça de bàsquet, hoquei patins i handbol.

Les tres seccions esportives del Barça es van allotjar i van entrenar, durant el mes d’agost, a Encamp, una parròquia considerada com la “Vila Europea de l’esport 2020” L’arribada d’aquestes seccions ha estat possible, després d’un acord signat pel Comú amb el club FC Barcelona, que ja dura onze anys, i que s’allarga per sis mesos més, a causa de la Covid-19. El principal objectiu del Comú d’Encamp, mitjançant aquest acord, és promocionar la parròquia com a destinació turística esportiva i centre d’acolliment d’esportistes d’elit.

La novetat d’enguany ha estat el retorn de l’equip de bàsquet, després de tres anys d’absència. Per la seva banda, les altres dues seccions esportives, l’handbol i l’hoquei patins, es va allotjar i van entrenar a Encamp, la primera per onzè any consecutiu i la segona, liderada per Edu Castro, ho va fer per segon any consecutiu. Edu Castro va indicar que repeteixen estada a Encamp, ja que l’any anterior van estar molt a gust. A més, va afegir que és un lloc ideal per a fer la pretemporada, tenint en compte les circumstàncies especials d’enguany.

D’altra banda, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va donar la benvinguda als tres equips i va agrair al FC Barcelona la confiança dipositada en la parròquia. La mandatària va valorar positivament la rebuda dels equips i les mesures de seguretat sanitària, de les quals disposa el país, així com les instal·lacions esportives de la parròquia. “Celebro que, en un any tan difícil com l’actual, el F.C. Barcelona confiï de nou en Encamp per a realitzar la pretemporada” va dir la cònsol.

La pretemporada de l’equip d’handbol, dirigit per Xavi Pascual, va començar el 9 d’agost i va finalitzar el dia 14 del mateix mes. D’altra banda, la pretemporada la secció d’hoquei patins, va tenir lloc, del 16 al 21 d’agost. Per la seva banda, l’equip de bàsquet, entrenat per “Saras” Jasikeviciu, va fer la seva estada, del 23 al 30 d’agost. Aquest últim va aprofitar l’ocasió per a disputar un partit amistós amb el MoraBanc Andorra, el passat dia 26 d’agost.

Des del Comú, continuen desenvolupant accions per a consolidar la parròquia d’Encamp com a una de les millors destinacions turístiques, esportives i centre d’acolliment d’esportistes d’elit, gràcies a les característiques geogràfiques del país, el benefici de l’entrenament en altura i la disposició de les seves instal·lacions esportives. Cal recordar que, Encamp és “Vila Europea de l’esport 2020”.