Tania Borges i l’art de l’estilisme

Només tenia 13 anys quan, amb la seva família, va arribar al Principat d’Andorra, país que considera casa seva i que li ha donat la possibilitat de desenvolupar-se com a persona i també com a professional de l’estilisme. A l’edat de 26 anys, va obrir el saló K-PERRUQUERS, un somni fet realitat amb el qual col·labora perquè cada dona pugui treure la millor versió de si mateixa.

Foto: César De Pablos
Aquest és un projecte que t’omple d’il·lusió, això és segur, però imaginaves que després d’onze anys K-PERRUQUERS seria el que és ara?

La veritat és que no! Quan vam obrir, ho vam fer conscients que era el projecte més gran de la meva vida i el veia com la meva font de treball. No tenia molta ambició en aquell moment, però soc superinquieta i no he parat d’implementar nous projectes. Després d’onze anys, ja som coneguts i estic molt contenta!

Sempre has tingut clar que et volies dedicar a aquesta activitat?

És curiós (riu)! Jo tenia bones notes al ‘cole’ i sempre he volgut dedicar-me a les ciències, però, sent filla d’immigrants, vaig fer comptes i vaig buscar de fer alguna activitat més. En agradar-me la pintura i l’art, vaig descobrir en la perruqueria aquella manera de fer art; vaig fer-ne formacions i ara estic orgullosa de guanyar-me la vida amb la perruqueria, una professió que cada dia m’apassiona més.

Com van ser els primers passos de K-PERRUQUERS?

Sempre he tingut clar el lloc on volia situar K-PERRUQUERS, així que vaig haver d’esperar un any per trobar el local ideal. Però no comptava que també ens acabarien posant un carrer molt maco (riu)! Vam obrir amb quatre cadires i dues piques, i només érem dues persones durant el primer any. Abans de començar el segon, ja n’hi érem tres. Actualment, som quatre estilistes. Totes fem un gran equip i ens complementem força bé.

Com definiries K-PERRUQUERS?

El que millor ens defineix és la confiança i el respecte que tenim entre nosaltres (estilistes). Totes som molt amigues. És una sort tenir a l’Andrea, la Patrícia i l’Ana al meu costat. Són úniques! De cara al públic, no ens tanquem a un únic estil, ja que a K-PERRUQUERS som capaces d’afrontar qualsevol repte, des d’extensions, color i fantasia, fins a talls i pentinats. Sempre intentem trencar les regles i els motllos establerts per fer coses realment noves, com si tinguéssim un paper en blanc (riu). Això sí, sempre mirem de mantenir-nos al dia de les noves tendències, estils i tècniques, així com dels productes més beneficiosos, lliures de substàncies tòxiques i amb la millor reputació per a les nostres clientes.

Quina és la teva visió sobre la bellesa?

Encara que com a societat som conscients que la imatge no defineix qui ets, la primera impressió sí que és molt important. Quan et veus bé, et sents poderosa, confiada i capaç de fer el que et proposis. Moltes acaben sent amigues, ja que som com una espècie de confidents per a elles. Fins i tot algunes de les meves primeres clientes, de quan m’estava formant com a estilista, continuen venint a K-PERRUQUERS. La meva satisfacció més gran és quan una d’aquestes persones ens diu “venir aquí ha estat el meu millor moment del dia”.

Quin serà el teu pròxim pas?

Com a bona dona inquieta, continuaré formant-me per a donar el millor de mi mateixa. Aquesta vegada faré una formació en l’àmbit empresarial, ja que K-PERRUQUERS, si bé és un projecte consolidat, no deixa de ser una empresa. Per tant, m’he de preparar perquè continuï creixent i donant el millor servei.