Viatges Emocions consolida la seva posició al país com agència de viatges i aposta per la digitalització

Amb una presència diversificada a Andorra, Viatges Emocions es destaca amb tres punts de venda estratègicament distribuïts i un punt de venda en línia operatiu des del 2020. Sota la direcció de Maica Terrones i Ricard Esteve, l’empresa continua evolucionant amb una visió clara, buscant oferir una experiència de viatge innovadora i perfectament adaptada a les necessitats dels clients.

Entrevista i fotografia: Noelia Farias
Viatges Emocions compta amb tres oficines i, des del 2020, amb un punt de venda en línia. Quina valoració podeu fer del funcionament en el seu conjunt?

La nostra societat està encapçalada pel Ricard i per mi, que també exercim com a directors en 2 de les 3 oficines, la tercera actualment sota la direcció de Nathalie Amphoux. Disposem d’un punt de venda online, que ha tingut una molt bona acollida, i hem iniciat una transformació digital progressiva, ajustant-nos a les demandes actuals. Per això, continuem evolucionant amb el nostre projecte de digitalització, que inclou el desenvolupament d’una futura aplicació pròpia.

Totes les seus de Viatges Emocions al Principat segueixen la mateixa filosofia de treball?

Efectivament, les tres agències no només comparteixen una estructura empresarial comuna, sinó també la mateixa filosofia i valors. Aquesta alineació estratègica no només reforça la cohesió interna, sinó que també facilita la prestació d’un servei més eficient i complet als nostres clients. Creiem fermament en la importància de treballar de manera coordinada i unida, assegurant una resposta integrada i harmoniosa en cada aspecte dels serveis que oferim.

En aquests últims anys, l’equip de professionals de Viatges Emocions ha tingut un creixement evident. Quin és el valor afegit que aporten aquests professionals al servei que oferiu als clients?

Tots els nostres agents estan àmpliament formats, compartint la visió i objectius de l’empresa. Aquesta estreta col·laboració ens permet unir i aprofitar tots els coneixements i recursos disponibles per a proporcionar un servei excepcional. Creiem fermament que la millor manera de comprendre i oferir les opcions de viatge més òptimes és experimentar-les personalment. Així, donem l’oportunitat als nostres 14 agents de viatges de conèixer països i destinacions mitjançant viatges de prospecció. A més, tot i que aquests viatges són un incentiu, cal destacar que tots els nostres col·laboradors són persones apassionades i compromeses amb el món dels viatges. Anualment, aquests viatges ens porten a explorar almenys 14 noves destinacions o més, permetent-nos adquirir un coneixement profund i autèntic sobre el terreny.  Com a part del nostre compromís amb la formació contínua i la innovació, participem activament en workshops i fires especialitzades per mantenir-nos actualitzats sobre les últimes novetats i tendències en el món dels viatges. Aquesta dedicació constant ens permet oferir als nostres clients un servei complet i personalitzat.

Quin és el fet diferenciador de Viatges Emocions envers altres agències de viatges i què fa que la vostra oferta de serveis sigui diferent o més competitiva a la que hi ha en el mercat?

Totes les agències de viatges ofereixen funcions similars, però la diferència resideix en la forma de realitzar les vendes. A Viatges Emocions, disposem d’un equip de 14 professionals experimentats, la qual cosa indubtablement ens diferencia. La nostra estratègia per ser més atractius és centrar-nos en l’atenció personalitzada, posant èmfasi en les preferències, les possibilitats i el pressupost dels nostres clients. Ens mantenim al dia amb les últimes novetats del mercat i destaquem per la nostra extensa xarxa de contactes internacionals. Amb relacions consolidades arreu del món, treballem directament amb proveïdors locals, eliminant intermediaris i oferint un servei i seguiment ininterromputs les 24 hores durant tot el viatge.

Tenint en compte que cada vegada és més fàcil per a tothom planificar un viatge, gràcies a l’ajuda d’Internet, per què penseu que el client ha de trobar més atractiu el servei que podeu oferir vosaltres i no fer-ho per compte propi?

En l’era digital, moltes persones opten per reservar vols i allotjaments en línia. No obstant això, aquells que prefereixen utilitzar una agència de viatges gaudeixen d’avantatges únics. A banda de l’accés a serveis professionals, ofereixen assistència integral durant el viatge, abordant incidències com ara cancel·lacions o pèrdua de maletes. Les agències també proporcionen beneficis addicionals, com ara ofertes exclusives, gestió logística detallada i un suport ininterromput les 24 hores, per a qualsevol imprevist. L’elecció d’una agència garanteix no només comoditat sinó també tranquil·litat en tot el procés de viatge.

Treballeu per a tots els perfils de clients o esteu especialitzats en alguns en concret?

Cada viatger és únic. Reconeixem la singularitat de cada viatger i la importància d’escoltar les seves necessitats. Treballem amb tots els perfils de viatges i viatgers, i sabem que una mateixa destinació pot oferir experiències molt diferents segons com es presenti logísticament i es dissenyi el viatge.  A més, sabem que el pressupost és una part crítica del viatge. Per això, ens esforcem per oferir la millor opció possible, en funció del pressupost del viatger.

Gaudiu de destinacions o serveis en exclusivitat?

Actualment, oferim una àmplia gamma d’experiències exclusives, des de viatges en grups i acompanyats, a destinacions fascinants per als amants de l’aventura, fins a exploracions més íntimes en grups reduïts. Destaquem edicions extremes com ara les emocionants rutes en moto pel desert, i fins a marxes cicloturistes acompanyades pel nostre apassionat agent Toni. També ens comprometem amb causes solidàries, com es va demostrar a l’edició d’Andorra Santiago 2023. Amb viatges exclusius i itineraris personalitzats creats pels fundadors inicials de Viatges Emocions,  la Rosa Mari i el Sisco, oferim des de petites escapades a grans aventures, com ara un  viatge recent a l’Índia i Bhutan, que es va fer el setembre passat.

Quines són les perspectives de futur per a l’agència. Teniu pensant implementar alguns canvis importants o ampliar la vostra empresa?

De moment, no tenim previst ampliar l’empresa, ja que volem aprofitar al màxim la nostra solidesa estructural. Estem centrats en oferir el millor servei a les nostres tres ubicacions i en col·laborar estretament amb els nostres corresponsals locals arreu del món. L’objectiu és proporcionar coneixements i serveis locals d’alta qualitat per a garantir una experiència autèntica i personalitzada als nostres clients. A més, ens plantegem guiar la nostra clientela cap a una experiència més digital i connectada, mitjançant el desenvolupament d’aplicacions mòbils i altres eines digitals, amb la finalitat de millorar la interacció amb els clients,  i fer que planificar i gaudir sigui més fàcil i convenient.