Xavi Siméon: “La xocolata de Jeff de Bruges és una temptació”

Costa resistir a la xocolata. I si és de Jeff de Bruges encara és més complicat. Així ho creu també el copropietari de la franquícia andorrana, el campió belga de Moto GP Xavi Siméon, que es mostra satisfet pels dos primers mesos de la botiga a Andorra.

Satisfet dels dos primers mesos de la botiga?

El primer mes va ser excel·lent, però després amb les obres de l’avinguda Meritxell ha baixat una mica el ritme. Però estem contents de la resposta del públic, tenim ja una clientela fidel que aprecia els nostres productes i els està descobrint mica en mica. Els clients andorrans saben que la xocolata belga és excel·lent, així com els turistes que també venen nombrosos.

Pilot Xavier Siméon, copropietari de Jeff de Bruges Andorra
Foto: McGrau
Parli’m de Jeff de Bruges.

Tot està fet a base de xocolata belga al 100%, tot i que és una marca francesa, però la xocolata està fabricada a Bèlgica. Quan vam decidir obrir una botiga de xocolates, vam analitzar les diferents marques existents al mercat i Jeff de Bruges ens va seduir. Ens va encantar, no solament per la qualitat innegable, sinó també pel seu packaging i el màrqueting que porta associat. És el tipus de xocolata que més s’adapta al gust d’Andorra, no és excessivament cremós, està basat en les ganaches i els pralinés.

Quins productes proposeu a la botiga?

Una gran varietat de bombons amb totes les presentacions possibles, caixes de regal, personatges de xocolata, també patés de fruita i presentacions especials en ocasió de les festes, per al Dia de la Mare, del Pare, la festa del Muguet, per Pasqua… També tenim bombons amb licor i tenim l’exclusiva per a Andorra dels gelats italians Carpiggianni, una delícia, són lleugers i amb un sabor increïble.

“És el tipus de xocolata que més s’adapta al gust d’Andorra, no és excessivament cremosa, basada en les ganaches i els pralinés”

Quina és la vostra relació amb Autea?

Sóc pilot professional de Moto GP i a Bèlgica estava acostumat a apadrinar associacions, sempre col·laborava amb entitats benèfiques fent fotografies promocionals. Quan vaig arribar a Andorra ara fa dos anys, em vaig interessar per fer alguna cosa semblant amb alguna entitat que treballés per als nens desafavorits. Llavors, el meu gran amic Rubèn Xaus em va posar en contacte amb la Laura Vidal per fer fotos per a un calendari per Autea. Llavors vaig decidir associar Jeff de Bruges a Autea, vaig pensar que feien una bona tasca, i ja vam organitzar una jornada de cara als nens.

Què vau fer?

Vam convidar els nens a venir a la botiga, els vam regalar 20 quilos de xocolata que ells mateixos van anar posant en bosses que després es van endur a casa seva. Estaven encantats!

Xavier Siméon
Foto: McGrau
Com us vau decidir a venir a Andorra?

El Xavi Forés, un col·lega també motociclista, era resident a Andorra i em va parlar del país, i amb la meva xicota vam venir a visitar-lo tres o quatre vegades i vam decidir instal·lar-nos aquí.

Què és el que més us agrada?

A part del paisatge i de les excel·lents condicions per entrenar, l’alçada i l’entorn, apreciem molt la seguretat. Andorra té un nivell altíssim de seguretat ciutadana, i això és una gran cosa, es pot sortir de nit sense cap problema. És un país molt net i ben cuidat.

I les comunicacions no són cap problema quan s’ha de desplaçar per les curses de Moto GP?

No, de cap manera. L’aeroport només està a dues hores i mitja de carretera, els desplaçaments són fàcils…