Aquest Nadal no deixis passar l’hora del vermut

Si estàs pensant en comprar o regalar un bon aperitiu per a aquest Nadal, aquí et presentem una selecció d’alguns dels millors vermuts que pots trobar a Cava Benito. N’hi ha per a tots els gustos.

Vermut Cocchi Rosa

Es tracta d’un vermut elaborat a base de vins negres del Piemont, al qual s’afegeixen extractes d’herbes i espècies, en particular genciana, quina, ratlladures de cítrics i pètals de rosa. El seu preciós color vermell és completament natural i deriva del vi.

Cocchi Americano

És un vi aromatitzat, reconegut com l’aperitiu per excel·lència, creat el 1891 per Giulio Cocchi i des de llavors, elaborat sense interrupció d’acord amb la recepta original. El seu nom es deu a l’alcohol que adquireix notes amargues (amaricato), per l’addició d’herbes i espècies i a l’hàbit americà de prendre vermut amb gel i soda. El Cocchi Americà representa la unió entre el vi i els licors, ja que per a produir-lo s’aromatitza vi blanc amb extractes obtinguts a través d’una infusió freda en alcohol i després es refina per a balancejar les aromes i sabors de les espècies.

Cocchi Americano
Dopo Teatro Vermouth Amaro

És un vermut que es pren a la tarda, anomenat Dopo Teatro, arran de la tradició de Piemont de beure una petita tassa de vermut fresc amb ratlladura de llimona, per a la nit, després de veure una actuació en un dels teatres històrics de la capital de Saboya. Vermouth Amaro Cocchi ha estat creat segons la recepta original de Giulio Cocchi, on l’artemísia va ser enriquida amb ruibarbre, fusta de quàssia, chiretta i una doble infusió de quina. L’addició de Barolo Chinato al vi base li atorga delicats matisos vermells i una nota més suau i complexa.

Dopo Teatro Vermouth Amaro
Vermouth del Professore Bianco

El Vermouth del Professore Bianco segueix la recepta tradicional i porta el seu nom com un homenatge a Jerry Thomas (The Professor), un home que es va destacar com a mestre mesclador i bartender. Neix d’un exquisit moscat blanc, que s’intensifica amb un alcohol pur de la millor qualitat, i més de 15 botànics que creixen al voltant de Torí, a Itàlia. És ideal tant per a aperitius com per a després de sopar o com a base per a còctels tradicionals, creatius i contemporanis.

Vermouth del Professore Bianco
Vermouth Mulassano Rosso Di Torino

Elaborat històricament per la destil·leria Bordiga, utilitza mètodes tradicionals i receptes històriques. Aquests vermuts artesanals utilitzen vins blancs piemontesos, com a base, i ingredients naturals com a herbes alpines, arrels valuoses i espècies. És un vermut, que va fer història a Torí, acompanyant en els aperitius d’artistes i polítics en el segle XX.

Vermouth Mulassano Rosso Di Torino
Riserva la Venaria Reale

Es tracta d’un vermut creat per Cocchi per a marcar una fita en la categoria de Vermuts Premium. És un vermut a l’estil de l’antic regne de Piemont, resultat d’una associació única amb Reggia di Venaria, que només es produeix en dos lots molt petits.

Té una forta identitat local – herbes dels Alps – i identitat històrica, recordant el paper essencial jugat per la Casa de Saboya en la difusió del Vermut modern. El seu estil emfatitza la riquesa i densitat aromàtica de les espècies amb un refinament de sis mesos en ampolla.

Riserva la Venaria Reale
Descobreix totes les varietats de vermuts que tenen disponible a Cava Benito, a l’Av. Carlemany, núm. 82, d’Escaldes-Engordany.