Veni Vidi Vici, l’epicentre dels amants del vi

Un nou concepte de vinoteca va arribar a Sant Julià de Lòria, de la mà d’una cara coneguda al món de l’enologia andorrana. Joan Visa és un dels alma mater de Veni Vidi Vici.

Fotos: César De Pablos

Només entrar al Veni Vidi Vici –el nom evoca una frase cèlebre de Juli Cèsar–, ens trobarem amb un ambient càlid i tranquil, envoltat d’elements vinculats amb el vi i la seva simbologia. En resumits comptes, l’establiment és una fusió entre botiga i vinoteca, on els amants del vi poden degustar i adquirir referències de la més exquisida qualitat.

Sala del Veni Vidi ViciUna de les característiques que fan únic el Veni Vidi Vici és la molt selecta varietat d’ampolles màgnum, quines referències no es troben al mercat. Des de Coto de Hayas, fins a Palmeri, les presentacions d’aquestes ampolles van dels habituals 0,75 litres fins als 12 litres. Actualment, la vinoteca laurediana compta amb 14 màgnums de la millor qualitat. “Tenim referències 100% garnatxa, que en l’actualitat està guanyant molta més acceptació a nivell mundial, com ara Campo de Borja i Alto Moncayo. Si parlem de marques més conegudes, tenim el Fagus i el Palmeri Navalta, que són dues referències punteres pel que fa a la garnatxa”, va explicar el Joan.

Si bé la qualitat i excel·lència dels vins disponibles a Veni Vidi Vici marquen la diferència, el Joan no s’atura, ja que vol ampliar encara més la seva oferta amb un ventall d’opcions com ara l’Oremus Mandolás, un vi de tokaji blanc sec de la casa Vega Sicilia, que es pot tastar per copes, i aporta una essència jove i enriquidora.

A Veni Vidi Vici podràs trobar tots els vins dels quatre cellers lauredians

Des de 2,70 euros per copa, qualsevol entusiasta o aficionat per l’enologia podrà degustar una de les 33 referències que se serveixen en aquest format. El client pot escollir entre 14 vins blancs, 11 vins negres, 5 vins rosats i 3 copes de xampany, a banda de l’amplíssima selecció de vins que es comercialitzen per ampolles.

Referència de Vega Sicilia al Veni Vidi ViciI, com que un bon vi compagina harmoniosament amb les millors delicatessen, Veni Vidi Vici ofereix aperitius deliciosos, com ara el foie de poma deshidratada, el foie de pebrot confitat, el foie amb poma i calvados, o el delectant foie amb cacau, que és excepcional. Els foies mi-cuit i cuits també formen part de la seva oferta, en la qual destaca una varietat mi-cuit amb armanyac Dartigalongue de primera gamma. L’establiment comercialitza en exclusiva tota la varietat de foies de la marca Greco.

El formatge basc d’ovella latxa ocupa un lloc important, mentre que els formatges curats, amb tòfona i fumats, complementen l’oferta. Els embotits locals i les anxoves del cantàbric també són part de les diferents delícies que Veni Vidi Vici posa a l’abast de la clientela laurediana que, des del passat 8 de desembre, gaudeix d’un establiment singular i diferent que deixa la seva pròpia empremta.

Carrer Verge de Canòlich, 64. AD600 Sant Julià de Lòria. +376 840 414