Objectiu: desfer-nos de les toxines del nostre cos

Menjar en excés durant les festes és habitual. Per tant, una dieta desintoxicant s’imposa per tornar a la normalitat i intentar desfer-se dels quilos i les toxines acumulats durant aquest període.

Les begudes gasoses són el primer que s’ha d’eliminar de la dieta per començar a desintoxicar el cos, a més de farines refinades, dolços, alcohol, formatges madurs, sucre, gelats i condiments artificials.

Abans de seguir una dieta desintoxicant post festes, cal adoptar alguns hàbits saludables, com beure 8 gots d’aigua al dia, fer 30 minuts d’exercicis diàriament, menjar lentament, controlar la mida de les porcions, moderar el consum de sal i optar per condiments naturals com gingebre, anet, orenga, julivert i coriandre.

toxines del cosAquest menú es pot seguir durant 3 dies per desintoxicar el cos. Per esmorzar, beure un got d’aigua, una fruita natural, una tassa de te verd sense sucre, iogurt light i mitja tassa de civada. A l’hora de dinar, una porció d’amanida amb llavors de gira-sol, una culleradeta d’oli d’oliva i llimona; després, salmó a la planxa amb mitja tassa de pasta o arròs integral, amb una peça de fruita. Per berenar, mitja tassa de civada, un iogurt light i una tassa de te verd. Per sopar, verdures saltejades, pit de pollastre a la planxa i gelatina light.

Una dieta desintoxicant ajuda a netejar i depurar l’organisme, a les quals també es poden afegir batuts o liquats que compleixen aquesta funció, però a més aporten vitamines i minerals que són molt bons per millorar la salut. Però no només l’alimentació és important per aconseguir això, el descans també ho és i per tenir un cos desintoxicat s’ha de dormir entre 7 i 8 hores.