Remeis naturals per al mal d’esquena

Les molèsties a l’esquena són habituals, tant entre les persones que fan esport com en les que es passen el dia asseguts davant de l’ordinador o les que han d’estar tot el dia dretes. El mal d’esquena pot estar associat a l’edat però, sobretot, sorgeix per culpa de postures inadequades i esforços musculars mal gestionats. Us proposem alguns remeis naturals com l’aromateràpia.

Aromateràpia

Mitjançant l’aplicació diària a la zona de l’esquena d’olis essencials i olis vegetals podem millorar diferents símptomes i possibles contractures musculars. Faran disminuir significativament la inflamació i afavoriran la microcirculació. L’ús d’olis essencials també afavoreix l’eliminació de toxines en l’àmbit limfàtic i això va bé per a la relaxació muscular. Podem utilitzar els olis essencials d’eucalyptus citriodora, la ravensara aromàtica i la camamilla romana, com també l’extracte lipídic d’àrnica montana.

L'aromateràpia és un dels remeis naturalsMagnesi

El magnesi és un mineral imprescindible per aconseguir una bona relaxació muscular i un bon funcionament del múscul cardíac i del sistema nerviós. El magnesi és important per evitar l’aparició de rampes musculars i dolor articular, és un gran relaxant muscular i a més, ajuda a eliminar l’àcid làctic i altres toxines dels músculs i de les articulacions, cosa que contribueix al procés de reparació del múscul. La dosi recomanada és de 400 mg diaris.

magnesi remeis naturals mal d'esquenaHigiene postural

La higiene postural és la millor prevenció per evitar futurs mals d’esquena. També és important la pràctica d’exercici físic com ara la natació, el Pilates o el ioga. Cal tenir en compte una bona postura a la feina, amb els peus recolzats a terra o en un reposapeus, els genolls al mateix nivell, i una bona posició de l’ordinador, situat a uns 45-70 cm de distància enfront dels ulls.

Aplicar calor

La calor té un efecte descontracturant per als músculs i és molt eficaç per calmar el mal d’esquena. Podem utilitzar la típica bossa d’aigua calenta o millor els coixins de pinyols de cirera que s’escalfen al microones. Cal aplicar-lo al lloc més dolorós durant uns 15 o 20 minuts, dues o tres vegades al dia.

Aplicació de calor a l'esquenaEscorça de salze blanc

Aquesta escorça està considerada com l’aspirina vegetal, ja que és molt rica en derivats salicílics. És antiinflamatòria i antiàlgica i s’aconsella especialment per als mals d’esquena derivats d’una artrosi. L’ideal és prendre extracte líquid de planta fresca, que es pot trobar en establiments especialitzats en medicina natural. La dosi ideal se situa entre 3 i 6 cullerades de cafè al dia diluïdes en un vas d’aigua, durant una setmana. Aquest producte està contraindicat en persones al·lèrgiques a l’aspirina.

Salze blancValeriana i escrofulària

La valeriana té una acció relaxant i l’escrofulària posseeix propietats antiinflamatòries i antiàlgiques. En cas de mal d’esquena, és molt interessant associar les dues plantes, ja que sovint la inflamació s’afegeix a una contractura muscular. Als establiments especialitzats us poden preparar aquesta barreja que us podeu prendre en forma d’infusió o bé comprar extractes líquids que diluireu en un vas d’aigua, dues cullerades d’extracte al matí, migdia i vespre durant tres o quatre dies. Després reduïu la dosi a tres cullerades al dia.

Valeriana remeis