Sud-Àfrica, vida salvatge i ciutats espectaculars

Sud-Àfrica és un país de contrastos on es pot gaudir de la reserva natural més gran del continent, amb una natura exuberant i animals salvatges, i també de la vida cosmopolita amb hotels de gran luxe que ofereixen les seves ciutats.

És l’únic Estat del món amb tres capitals: Ciutat del Cap, la més gran de les tres, és la capital legislativa; Pretòria, és la capital administrativa, i Bloemfontein és la capital judicial. Ciutat del Cap, és la que rep el major nombre de turistes, ja que posseeix un aeroport internacional.

Sud-Àfrica Ciutat del CapÉs una zona de gran interès on es poden visitar les Winelands, zones de vinyes on es cultiven vins excel·lents i també presenta un costa excepcional, amb platges magnífiques i penya-segats espectaculars com la zona del cap de la Bona Esperança. La ciutat de Durban és famosa perquè s’hi poden trobar totes les ètnies del món. El visitant podrà descobrir com conviuen els alts edificis de vidre amb les construccions tradicionals i edificis victorians.

Johannesburg és la capital econòmica i financera, plena de gratacels i d’activitat frenètic, i on es troba l’històric barri de Soweto, on es barreja la història amb la política i la marginalitat. Pel que fa a Pretòria, la capital administrativa, nascuda a partir d’una petita comunitat agrícola bòer, és una localitat tranquil·la i agradable que val la pena visitar.

Sud-Àfrica JohannesburgA banda de les ciutats, Sud-Àfrica presenta el gran interès de la vida salvatge, amb la reserva més important del continent, amb més de 20.000 km2. És la terra dels orgullosos guerrers zulus, on s’hi pot accedir per diverses entrades. També és interessant dormir una nit en algun dels lodges-bungalous, alguns d’ells molt exclusius, que ofereixen unes vistes espectaculars.

En els seus diferents ecosistemes conviuen més de 140 espècies de mamífers, entre els que destaquen els “Cinc Grans”: el lleó, l’elefant, el lleopard, el búfal i el rinoceront. També es veuen fàcilment els guepards, les zebres, els nyus, les girafes, els hipopòtams i els cocodrils.

Lleó de Sud-Àfrica
Foto: Südafrika Krüger Park 2005 Peters-Reisen

Les principals àrees del parc són Skukuza, amb atraccions turístiques i aeroport, Lower Sabie, molt rica en fauna i flora, Ber en Dal, amb esplèndids entorns i allotjaments privats, Satara, amb varietat d’aus i postes de sol espectaculars, Olifants, amb paisatges esplèndids, Leteba, amb miradors impressionants, Monapi, una àrea de luxe dissenyada per observar els animals, Shingwedzi, una àrea de descans ideal per observar aus i elefants i Punda Maria, l’àrea més septentrional, amb gran quantitat de fauna.

La gastronomia sud-africana té el seu origen en el menjar britànic, són famosos el filet i la salsitxa boerwors, mentre que a la zona costanera els plats més famosos són els elaborats amb marisc. Els preus són ajustats i es pot menjar molt bé per pocs diners. També hi ha plats d’influència asiàtica, com el Bobotie, un plat a base de carn picada amb salsa picant o els Sosaties que és una espècie de kebab de carn picant. El millor restaurant a Johannesgurg és el Trumps Grillhouse and Butchery, on serveixen marisc i carns, a la Corner Maude And 5th Street, Shop 11, Nelson Mandela Square. Telèfon +27 11 784 2366.

Més info