Els germans Casal van arrasar a la Sportiva Andorra Trail

La Sportiva Andorra Trail va culminar el cap de setmana, dels dies 6 i 7 de setembre, amb l’arrasador triomf dels germans, Marc i Oscar Casal, que van obtenir el primer lloc en la categoria general masculina amb un temps de 7 hores, 39 minuts i 3 segons, durant les dues etapes.

La carrera de muntanya es va tenir lloc en dos dies i va constar de dues etapes, 150 equips i 300 participants. La primera etapa (BRAIBAL) es va desenvolupar durant el matí del dissabte 5 de setembre. El punt de partida va ser la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany, en direcció a Sant Julià de Lòria, i fins a la plaça de la Germandat. Durant el primer dia, els participants van recórrer un total de 29 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu. Mentre que la segona etapa (CARROI), que va tenir lloc el diumenge 6 de setembre, es va fer al revés, des de la parròquia laurediana i fins a Escaldes- Engordany, amb un recorregut total de 33 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu. En totes dues etapes, els participants van tenir un temps màxim de 9 hores per a completar la cursa. A més a més, van estar obligats a portar la mascareta, tant a la sortida com a l’arribada de la meta, ja que, en cas contrari, estaven apercebuts de  sanció.

Durant la tarda del passat diumenge, dia 6 de setembre, els germans Casal es van coronar com a campions de la categoria masculina, en realitzar les dues etapes de la cursa, amb un temps total de (7h 39’ 0’’). Mentre que, el segon lloc del podi el va completar l’equip encapçalat per Javier Barea i Raúl Guillén, amb (8h 6’ 4’’). El tercer lloc se’l van emportar els atletes, Ignasi Ferrer i Albert Llonch, amb (8h 16’ 2’’).

D’altra banda, les catalanes Queralt Riba i Roser Español van conquerir el primer lloc de la categoria femenina, amb un temps de (9h 15’ 54’’). El segon lloc va ser per a les corredores, Sabrina Solana i Clàudia Tremps, amb (9h 44’ 35’’), i el tercer, per a l’equip de Montse Martínez i Núria Domínguez, que van completar la prova en (10h 07’ 53’’).

Quant a la categoria mixta, el primer lloc va ser per a Pere Rullan i Fàtima de Diego, amb un crono de (8h 50’ 24’’); li van seguir Julià Muntanyà i Erola Bisquert, amb (10h 33’ 25’’), en segon lloc, i Laia Alzina I Lluís Cortadellas, van completar el tercer lloc, amb un temp de (11h 42’ 30’’).

Finalment, en la categoria veterans masculina, el primer lloc va ser per a l’equip d’Oliver Fernàndez i Marc Benítez, amb (11h 55’ 28’’), el segon per a Pere Dou Ferran i Jordi Compta, que van invertir (12h 21’ 42’’) i el tercer lloc, per a Pablo Segura i Toni Marsal Bonet, amb un crono de (13h 20’ 58’’).

Cal ressaltar, que la Sportiva Andorra Trail és una carrera de la ITRA (International Trail Running Association). Una cursa que suma punts per als participants que disputaran la UTMB Internacional (Ultra Trail Mont-Blanc).

Un reeixit tancament per a aquesta nova carrera de muntanya, la Sportiva Andorra Trail, la qual es va ajustar a les mesures de seguretat sanitàries derivades de la Covid-19, per a fer possible la cursa i vetllar per la seguretat dels participants, que van gaudir de dos intensos dies de competició. Només un dels participants no va poder arribar a la meta pels seus propis mitjans, ja que es va descompensar en el camí abans d’arribar al final del recorregut i va haver de ser evacuat en helicòpter fins a l’Hospital de Meritxell, la tarda del dissabte.