Chanel arriba, aquest cop, en versió digital

La data per a la passarel·la Chanel prevista era el passat set de maig i en Capri, al Tirrè. Però ha estat ara i en digital. I, tots coincideixen que, malgrat tots els canvis imposats a última hora, es pot considerar un èxit rotund. Parlem de la presentació de la col·lecció creuer 2020-21, que la Maison ha llançat de forma íntegra en totes les seves plataformes.

Si fa uns dies la gran incògnita era saber com funcionarien les desfilades davant les cancel·lacions obligades (s’ha cancel·lat, per exemple, la setmana de la moda de París, que s’havia de celebrar entre el 5 i el 9 de juliol), Chanel ha donat la primera gran resposta amb el seu debut en el format digital. Han estat 50 looks en lloc dels 70 habituals, però, tal com explica Virginie Viard, directora creativa al front de Chanel, des de la mort de Karl Lagerfeld el passat 19 de febrer, en condicions normals també hauria estat semblant. “Ja des del principi volíem una col·lecció més petita, més lleugera en tots els nivells”, ha apuntat Viard en referència a la seva col·lecció creuer.

Passarel·la Chanel

Virginie Viard volia fer més canvis. De fet, també havia decidit, per primera vegada des de 2016, portar la seva passarel·la a l’illa mediterrània dels bells capvespres i recuperar des d’allí la seva política itinerant de desfilades, a la qual va posar fi per a contribuir a que París es retrobés amb la imatge de capital de la moda, després dels cruels atemptats de 2015.

Però per aquesta vegada no ha pogut ser. Així que els pocs (poquíssims) convidats que la Maison admet en les seves convocatòries més especials (en altres ocasions la col·lecció va portar a tota l’exclusiva comitiva a Sant-Tropez, Singapur, Venècia i l’Havana ..). No han hagut d’anar si més no al Grand Palais de París. En realitat, ni s’han mogut de casa.

Passarel·la Chanel