Es dupliquen els casos de violència de gènere durant el confinament

El ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, ha comparegut aquesta tarda per a oferir un balanç sobre les accions que el Ministeri ha dut a terme per a garantir l’atenció de les diferents necessitats que pateixen els sectors socials més vulnerables. Malauradament, el nombre de casos de violència de gènere s’han incrementat en un 100%, respecte a l’any 2019.

A banda de les diferents accions que el Ministeri d’Afers Socials ha executat per a atendre les diferents necessitats de part de la població del país, un dels punts clau ha estat el Servei d’Atenció a les Víctimes de la Violència de Gènere que, enguany, ha atès 24 dones des de l’inici del confinament, xifra que duplica els 12 casos atesos durant el mateix període de l’any passat.

Sobre les causes de l’agudització d’aquesta problemàtica, el ministre Víctor Filloy ha indicat que el principal motiu és l’actual confinament, que a la llar “pot generar situacions de més pressió”. També ha precisat que un element que pot generar tensió en les relacions domèstiques és la dimensió de l’habitatge, ja que, en tenir aquest unes mides més reduïdes, el contacte entre les persones que hi cohabiten és molt més freqüent i, per tant, incrementa les possibilitats de conflicte. “La naturalesa dels casos és la mateixa, no han canviat, però sí que hi ha hagut un cas on va haver-hi un infant implicat”, ha informat. També ha recordat que els cossos de policia han rebut induccions per a identificar millor les situacions de risc.

El Ministeri d’Afers Socials, a través del Servei d’Atenció a les Víctimes de la Violència de Gènere, disposa del telèfon 181, el correu igualtat@govern.ad i un canal de WhatsApp a través del telèfon +376 606 181, a través del qual les dones poden denunciar o reportar la seva situació, durant les 24 hores. Igualment, el Servei d’Atenció disposa de cinc recursos d’acollida, dels quals quatre estan ocupats.