Els 600 anys del Consell General, fil conductor del concert de final de curs de l’Institut de Música

Més de 200 joves i infants, a partir de 7 anys, han participat en el gran recital del conservatori del Comú d’Andorra la Vella i han demostrat el que han après durant les classes del període 2018-2019.

Fotos: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

Són els futurs músics de casa, talent en estat pur que l’alumnat de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella van demostrar en l’espectacle de final de curs que més de 200 infants i joves estudiants de música van oferir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella a finals del mes de juny. El concert es va titular ‘Consell de la Terra – Ja veurem si vals… xou!!!’ i hi van participar gairebé la pràctica totalitat dels conjunts instrumentals de l’escola. El 600 aniversari del Consell General (1419, constitució del Consell de la Terra) va ser el fil conductor del recital, en què es van projectar imatges de Casa de la Vall i set estudiants portaven el tricorni de conseller general, cadascun amb el codi postal d’una parròquia imprès a la samarreta.

Concert final de curs de l'Institut de Música d'AndorraEls conjunts musicals han estat molt variats: duos, trios, quintets, orquestra, grups de saxo i cant coral. Des de fa un parell d’anys, l’alumnat de grau elemental, a partir de 7 anys, també toca les peces que ha après durant el curs. Pares, mares, amics i Companys de conservatori han assistit al recital, molt divers i entretingut, on els joves músics han demostrat tot allò après durant el curs 2018-2019.

L’Institut de Música d’Andorra la Vella és el centre educatiu de referència al Principat d’Andorra. Els seus gairebé de 40 anys de trajectòria l’avalen, així com el conjunt del seu cos docent: 22 professionals de la música que garanteixen un aprenentatge musical de qualitat. En un espai de mil metres quadrats, l’Institut de Música d’Andorra la Vella, situat al Centre Cultural La Llacuna, compta amb 22 aules i dues sales d’orquestra i cant coral, i una biblioteca. Els instruments que s’hi poden aprendre són: piano, guitarra, cant, violoncel, flauta travessera, violí, saxòfon, viola, clarinet, acordió, trompeta, trombó, trompa i instruments Orff. Les inscripcions per al curs 2019-2020 ja són obertes.

Concert final de curs de l'Institut de Música d'AndorraQuan acaba el curs, a més del concert final, l’Institut de Música manté la seva participació en l’acte d’entrega dels Premis Nacionals a l’Estudi. Enguany, l’acte va tenir lloc a la Casa Rull de Sispony i el músic convidat va ser l’alumne de flauta travessera Eloi Pérez, que ja ‘llicenciat’ de l’Institut de Música, va interpretar una ‘Sonata’ de Mozart (un arranjament de la sonata per a fagot i violoncel), acompanyat del seu professor al centre, Jordi Gendra.

De fet, aquest curs 2018-2019 s’han llicenciat tres alumnes, és a dir, que han arribat a la fi dels ensenyaments que l’Institut de Música els pot oferir. Es tracta d’Esteve Ticó, Eloi Pérez i Jordi Albelda.

Concert final de curs de l'Institut de Música d'AndorraQuant als més petits, els estudiants dels Tallers i Preparatori, de 4 a 7 anys, també han demostrat els progressos que han anat adquirint al llarg del curs en un concert.

asf 2021