El Comú d’Encamp va repartir l’escudella de Sant Antoni en versió Stoplab

La crisi sanitària no va impedir que els encampadans i encampadanes poguessin celebrar i gaudir, a casa seva, del dia de Sant Antoni amb la tradicional escudella. Enguany, el repartiment de les racions es va realitzar en versió “Stoplab” per a evitar aglomeracions i complir amb les mesures de seguretat sanitàries.

Fotos: César De Pablos

En una hora es van repartir 1500 racions als vehicles que es van dirigir a la plaça dels Arínsols, a Encamp, mentre que, al Pas de la Casa, es van lliurar 500 racions més i un tortell, als veïns que van ser present en la plaça de l’Església. Es va establir un màxim de 4 racions per persona. La gent gran de la parròquia no va quedar exclosa de la celebració i tots aquells que no podien desplaçar-se al punt de lliurament, se’ls va lliurar al seu domicili o el van poder retirar a l’oficina de Turisme de la parròquia, segons va explicar la cònsol Major, Laura Mas, ja que van ser contactats dies abans per a poder oferir-los aquest servei.

L’empresa BioBio va ser l’encarregada de preparar les 2000 racions d’escudella, de manera prèvia, envasar-les de manera individual i organitzar-les en bosses. També es va encarregar de fer racions per a les persones celíaques. D’altra banda, el tortell que se li va lliurar als veïns del Pas de la Casa va ser elaborat per la pastisseria Flor de Neu, situada al centre d’Encamp.

La novetat d’enguany és que els plats de ceràmica, i les culleres tradicionals de l’escudella, incorporen la imatge de Sant Miquel de la Mosquera, com protagonista. Aquests plats commemoratius estan a la venda, des del passat 11 de gener, a les Oficines de Turisme i el Servei de Tràmits d’Encamp, i al Pas de la Casa, a les dependències del departament de Cultura i Assumptes socials. El preu dels utensilis és de vuit euros.

Cal ressaltar que l’escudella de Sant Antoni es va començar a celebrar l’any 1987 a Encamp, quan una colla de voluntaris del poble (molts d’ells membres de l’antiga Unió Profoment i Turisme) van cuinar la primera escudella, a la plaça del Consell.