Encamp va dir adeu a l’estiu amb una masterclass de cycling solidària

El passat 19 de setembre el Complex Esportiu d’Encamp va ser escenari d’una pedalada solidària, que va marcar la fi de les activitats esportives d’estiu organitzades en la parròquia d’Encamp. Els diners recaptats de la cycling solidària es destinaran al fons solidari del Govern per a la lluita contra la Covid-19.

Des de les 10 del matí, i per espai de tres hores, els participants van poder gaudir d’una excel·lent jornada dirigida pels monitors Tània Baró, Francesc Mora i Xavier Martín. Les sessions van tenir una durada de 45 minuts i al final de cadascuna es va realitzar la neteja i desinfecció de les bicicletes, aplicant el protocol de seguretat sanitari establert pel ministeri de Salut. Nino Marot, conseller d’Esports del Comú d’Encamp, va afirmar que s’ajustaran i adaptaran a totes les mesures sanitàries que siguin necessàries perquè les activitats esportives, durant la tardor i hivern, es puguin desenvolupar sense inconvenients.

Cal recordar que la masterclass inicialment s’havia de realitzar a l’aire lliure, en la plaça dels Arínsols, però a causa del mal temps es va traslladar a l’interior del poliesportiu. Una activitat que va ser possible gràcies a la col·laboració dels comuns d’Ordino, Andorra La Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany, que van cedir les bicicletes gratuïtament per a desenvolupar la pedalada solidària.

La cycling solidària va comptar amb la participació de la Cònsol Major de la parròquia, Laura Mas, i altres importants personalitats del món polític i esportiu, que es van sumar a pedalar al ritme de la música. Cal ressaltar que cadascun dels participants de la masterclass va aportar cinc euros per a reservar la seva plaça i que la recaptació de les inscripcions es destinarà al fons solidari del Govern per a la lluita contra la Covid-19.

Les activitats esportives a l’aire lliure d’aquest estiu en la parròquia (cycling, gimnàstica aquàtica, ioga i pilates), formen part de les iniciatives del Comú d’Encamp, que busca dinamitzar l’espai públic amb activitats a l’aire lliure. La parròquia encampadana tanca l’edició 2020 amb una alta participació de públic i un balanç positiu malgrat les circumstàncies imposades per la pandèmia.