Presentació de L’AMMA entre aplaudiments en un concert solidari

El Prat del Roure va aplegar el concert benèfic de presentació de l’Associació de Malalties Minoritàries d’Andorra (AMMA), que va néixer amb la col·laboració de la Fundació Bomosa. L’activitat va recaptar més de 5.000 euros.

Fotos: César De Pablos

Polseres Shiori en benefici d'AMMAEl passat dissabte, dia 25 de gener, centenars d’ànimes van ser partícips del concert solidari, amb motiu de la presentació de l’Associació de Malalties Minoritàries d’Andorra (AMMA), presidida per la Mònica Lage.

Al voltant de 600 persones van acudir a la cita, a la qual hi van assistir personalitats de la política, com ara el cap de Govern, Xavier Espot; la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili; el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet; la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas; el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que van gaudir de l’espectacle en primera fila.

Mònica Lage presidenta AMMATant Lage com Gili, van aprofitar els seus parlaments introductoris per a agrair als col·laboradors que van fer possible la creació de l’AMMA, així com l’execució del concert benèfic. Tanmateix, van emfatitzar en la solidaritat que el poble andorrà manifesta quan la situació ho requereix. Malgrat tot, el cap de Govern va ser qui va aprofundir en el context de les malalties minoritàries o rares, i va revelar que aquestes patologies –més de 7.000– afecten entre el 6% i el 8% de la població. “Aquesta situació és el que es coneix com la paradoxa de la raresa. Tenir una malaltia minoritària és molt menys minoritari del que, a priori, podem creure”, va expressar.

Xavier Espot cap de govern d'AndorraPel que fa al recital, l’agrupació Love It va ser l’encarregada d’escalfar l’escenari amb les seves versions d’èxits musicals. Amb un toc de jazz inconfusible, va interpretar clàssics com ara ‘Eye of the Tiger’, cançó del grup Survivor i recordada per ser part del soundtrack de la pel·lícula Rocky III. Seguidament, les notes de rock de Four Flags van fer pujar els decibels amb els temes que componen l’àlbum Virtus Unita Fortior, com ara ‘Lilium’ i ‘Summer Night’. La cloenda de l’espectacle la van protagonitzar els cantants de The Stars Choir i les joves promeses de Little Stars Academy que, sota la direcció de Susanne Georgi i l’acompanyament musical de Jordi Barceló, van fer cantar cada ànima del Prat del Roure.

Concert Love ItPer a la jornada, Shiori, la marca de bijuteria fina de la Silvia Hernández, va fer a AMMA un donatiu de 200 polseres, les quals es van vendre completament i van permetre una recaptació de 2.000 euros. Per la seva banda, per concepte de la venda d’entrades –amb preu de 10 euros–, BOMOSA va assolir una xifra superior als 3.000 euros, una fita realment important si es considera que les persones menors de 18 anys van gaudir de l’espectacle de manera gratuïta.

Vocalista de Four FlagsAquesta activitat, també va ser possible gràcies a la col·laboració del Comú d’Escaldes-Engordany, d’una vintena de voluntaris i de l’equip de la Creu Roja Andorrana, que mai no van deixar de donar la millor atenció al públic assistent.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.

Susanne Georgi al concert benèfic d'AMMA