Especial Compra Proximitat: Productes autèntics, elaborats amb mestria

PRODUCTES AUTÈNTICS, ELABORATS AMB MESTRIA

Si tots tenim constància del fet que som el que mengem, veiem com esdevé imprescindible invertir en el nostre benestar, i això implica omplir el rebost de productes sans, de qualitat, de proximitat i, ben entès, de temporada. Els productes poden ser variadíssims: hortalisses, fruites, ous, embotits, mel, melmelades, llets i derivats; tot allò que es troba a proximitat i en el seu temps just de cultiu i maduració; d’aquesta manera preservem la salut pròpia, però també la de l’economia local i la del planeta.

 EL PASTADOR

Es presenta com una empresa de producció artesanal de melmelada d’Andorra. Mitjançant un cultiu acurat de fruites a Andorra: gerds, groselles, mores i nabius, El Pastador elabora melmelades, gelees i també chutneys en receptes clàssiques, però també amb alguna més innovadora. La seva premissa: cultiu i elaboració 100% naturals. Les delicioses melmelades El Pastador van captivar al jurat del concurs World’s Original Marmalade Awards, celebrat a Dalemain, Regne Unit. Els productes originaris de Sispony, que recuperen les antigues tradicions d’Andorra, van estar guardonats amb 3 medalles. A l’estiu es poden fer degustacions a la seva terrassa.

CASA GENDRET

 Empresa familiar creada l’any 2009 que es dedica, de juny a octubre, a la producció i cultiu de fruits del bosc, entre d’altres. El cultiu es realitza amb control de plagues i sense substàncies químiques, que garanteix el respecte al fruit i a la natura. A finals de la temporada, amb els excedents, Casa Gendret s’ha especialitzat en la realització de confitures i gelees, seguint un procés manual acurat. La producció compta amb el mínim de sucres afegits i no porta colorants ni conservants, per tal de mantenir intacte el sabor del fruit i la qualitat nutricional.

CASA FOLCH

A Juberri fan productes naturals i ecològics, com la carn de qualitat, trumfes andorranes, ous de pagès i la mel 100% natural, el seu producte estrella. Mel laurediana de primera qualitat.

NATURALIS

És una empresa familiar dedicada a la producció i comercialització de productes agrícoles d’alta muntanya (mel, licors i plantes aromàtiques). La producció es diferencia per l’alçada de cultiu, superior als 1.800 metres, i perquè s’elabora de manera artesana, amb productes de proximitat i respectuosos amb el medi natural i els seus cicles. Cuiden els seus processos al màxim perquè els clients puguin gaudir de productes que els apropen a la natura.

AUTÈNTIC

Els artesans de la marca produeixen fins a set varietats de mel d’alta muntanya. L’equp d’aquesta empresa, ubicada a Canillo, atresora anys d’experiència en l’elaboració d’un producte 100% natural, produit per les seves colmenes, gràcies a les flors que les envolten. El fet d’envasar-la directament, li confereix un sabor i un color molt diferents.

 XOCLAND

Situada a la parroquia de la Massana, Xocland és la primera fábrica de xocolata del Principat, utilitzen ingredients de primera qualitat, importats de països com ara Nicaragua o Veneçuela i així garanteixen un exquisit producte final. Elaboren diferents tipus de xocolata, amb diferents percentatges de cacao, així com bombons, trufes, turrons, xocolara a la tassa o la xoca, amb diferents xocolates, galetes i fruites.

Una altra forma de contribuir a la salut de l’economia andorrana és l’aposta de molts empresaris del país que han optat, des de fa anys, per la creació, el desenvolupament i la promoció de productes artesans o industrials amb personalitat pròpia, i això des de diferents àrees de negoci, demostrant polivalència, innovació i sentit de l’oportunitat. Per això, ara més que mai, hem d’apostar per productes de proximitat i pel comerç andorrà.