Grandvalira ENSISA treu pit en defensa dels seus treballadors

Al llarg de la crisi causada per la Covid-19, Grandvalira ENSISA ha activat diversos mecanismes per a defensar els llocs de treball i el benestar dels seus empleats. La societat que explota els sectors Soldeu-El Tarter de Grandvalira ha estat al costat dels seus treballadors des de la declaració de la crisi sanitària.

Amb el suport del Comú de Canillo, Càritas Andorrana i la Creu Roja Andorrana, Grandvalira ENSISA ha donat suport als treballadors temporers que, arran de les limitacions de mobilitat, no han pogut tornar als seus país d’origen. Amb la col·laboració de Crèdit Andorrà, la societat va abonar la totalitat dels contractes de treball fins al 31 de març, malgrat que la crisi sanitària va forçar el tancament de les pistes el passat 15 de març.

treballador de grandvalira ensisa

Per a atendre les necessitats dels centenars de temporers atrapats a Andorra, la societat ha allotjat de manera gratuïta unes 180 persones a les residències d’empleats, i ha donat cabuda a treballadors externs a la plantilla d’ENSISA. Per la seva banda, ha finançat el 50% del cost dels bitllets d’avió de 229 empleats que han tornat al seu país, mentre que els restaurants d’ENSISA i la Creu Roja Andorrana han facilitat la manutenció d’aquestes persones.

Pisters a grandvalira

Tenint en la protecció dels llocs de treball com a objectiu, la societat no ha aplicat cap ERTO al seu personal fix i semifix, respectant les retribucions salarials i règim de compensació establert per la llei vigent, apel·lant al mínim possible als dies de vacances dels treballadors. Per la seva banda, el departament de TIC de l’empresa ha facilitat una sèrie d’eines i protocols per a aplicar el teletreball, mentre que l’administració ha impulsat la flexibilització de les jornades, perquè pares i mares poguessin fer-se càrrec dels seus fills sense que això comportés un problema operatiu.

ENSISA, que preveu obrir els sectors Soldeu-El Tarter el pròxim 4 de juliol, com a part de les activitats d’estiu, contempla l’aplicació d’un programa de contenció de despeses i la reducció progressiva dels salaris dels càrrecs més alts. Els càrrecs directius veurien una reducció màxima del 28% de la seva retribució.