Hysteriofunk i la Jonca units pel tradicional concert de Santa Cecília

El passat 21 de novembre, l’Auditori Nacional d’Andorra es va vestir de gala, una vegada més, per acollir el tradicional concert de Santa Cecília, que va comptar amb la participació de la banda andorrana, Hysteriofunk i la Jonca, que es van unir per celebrar el 25è i 20è aniversari, respectivament.

Fotos: Noelia Farias

La producció titulada “Jonca & Hysteriofunk, celebració vintage”, va comptar amb músics de la Jonca i amb la col·laboració de músics professionals de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), sota la direcció del director artístic de la Fundació, Albert Gumí.

Albert Gumí, director artístic de la Fundació ONCA, va explicar que el concert va repassar alguns temes clàssics de la banda andorrana, Hysteriofunk, però fent una adaptació dels mateixos amb la voluntat que l’orquestra “dialogui” amb el grup i “no només acompanyi”. Gumí, també va remarcar que els arranjaments per a cordes es van poder fer sense complicacions perquè la música del grup és de molt bona qualitat. “M’he trobat amb una música que a nivell rítmic és molt elaborada i amb uns harmònics molt interessants”, va explicar el director de l’ONCA.

D’altra banda, Gumí va posar en relleu que aquest tipus d’esdeveniment serveix per crear sinergia entre les diferents institucions, “una vegada més seguim amb la línia de la fundació de crear sinergies entre institucions i entitats culturals i musicals del país”.

Abans de començar el concert, que es va dur a terme passat el migdia, Oriol Vilella, guitarrista d’Hysteriofunk, es va mostrar molt emocionat per aquest esdeveniment i va reconèixer que alguna vegada van tenir la fantasia de fer algun concert en directe amb una orquestra, ja que molts temes de l’agrupació compten amb algunes parts “molt simfòniques”. Per això va agrair la implicació de la Fundació ONCA,  ja que els va permetre fer realitat una idea que ja tenien des de fa molt de temps. Pel que fa a la gravació de l’últim videoclip de la banda “All the pretty little horses”, Vilella, va confessar que tenen l’esperança d’acabar-lo abans de Cap d’Any. Cal destacar que “All the pretty little horses” forma part de l’últim disc ’Arnes’ de l’agrupació andorrana, inspirat en un relat de l’escriptor David Gálvez.