Juli Barrero, la veu de l’esperança durant el confinament

El cantant, professor de música i fotògraf, Juli Barrero, no ha desaprofitat ni un moment del confinament, i ja ha compost gairebé 10 temes musicals que, com ell mateix diu, “de mica en mica s’aniran convertint en cançons”. Recentment, amb el tema ‘Tornarem a trobar-nos’, ha despertat el sentiment d’esperança entre els seus seguidors.

Des de molt petit, a l’edat de 5 anys, el Juli Barrero es va endinsar en el món de la música, a la ciutat de Manresa, on va ser part de l’històric i emblemàtic Orfeó Manresà. Des d’aquell moment, mai no ha parat de viure entre melodies i instruments. Suma 40 anys de carrera musical, però curiosament no té una persona de referència a la qual idolatri; malgrat tot, el seu avi i altres familiars han estat molt vinculats a l’escena musical.

Una de les coses que sí que li va inculcar la seva mare va ser la passió per la fotografia, en reconèixer la capacitat d’observació d’en Juli. “Un dia em va regalar una càmera i em va dir: ara aprèn”, rememora. Si bé els seus inicis en la fotografia van estar marcats per una formació autodidàctica, posteriorment, va estudiar tres anys de manera formal i, finalment, va realitzar dos postgraus a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. “La música i la fotografia són dues coses que es compaginen molt bé, les dues tenen el vessant artístic i d’expressió, però realment són dos arts moltes diferències”, valora el també professor de cant a l’Espai Música Moderna, que aconsegueix portar a terme, professionalment, ambdues activitats i amb total mestria.

Si haguéssim de definir la vida d’en Juli, segurament utilitzaríem la paraula “dinàmica”, ja que és capaç d’atendre diferents projectes en un mateix període de temps. És precisament la temporalitat de l’escena musical andorrana la que marca el dinamisme dels compromisos d’aquest músic, que es considera més un concertista que un creador d’àlbums. Ha fet presentacions com a solista, en duets amb l’Hèctor Pérez o com a part del grup White Heaven Vocal Group, amb el qual va enregistrar un DVD a l’Auditori Nacional d’Andorra, com a homenatge a l’agrupació Manhattan Transfer, producció que es comercialitza a la FNAC. Fins i tot, destaca per la seva qualitat professional pel que fa a la publicitat, segones veus i harmonització vocal.

Per a moltes persones, artistes inclosos, el confinament per a lluitar contra la Covid-19 pot comportar un obstacle, tant emocional i creatiu, com laboral i familiar, però per al Juli és només una situació, ni dolenta ni bona, que li ha permès tirar endavant nous projectes. Amb una lletra càlida, que entra fàcilment al cor, Juli Barrero captiva el públic andorrà amb la cançó ‘Tornarem a trobar-nos’. El vídeo musical es troba disponible a través de YouTube i, per a la seva producció, el compositor va comptar amb el suport dels alumnes de ’Animal Teatre, l’Escola Líquid Dansa i l’Espai de Música Moderna. “Tenia ganes de fer una cosa positiva i donar ànims a la gent. Crec que, en un moment de dificultat com aquest, hem de saber treure el millor de nosaltres. Aquests moments són un mirall per a la societat i per a les persones, i reflecteixen realment el que som”, expressa en Juli, que durant el confinament ha pogut tornar a compondre però no té clar si això es convertirà en un disc. El que sí és un fet, és que la pèrdua de temps no forma part de la filosofia que mou les fibres d’aquest músic, fotògraf i professor.