Els vins de la prestigiosa bodega de Ribera del Duero desembarquen a Andorra

En un tàndem amb Bomar, empresa familiar dedicada a la distribució des del 1937, Bodegas Resalte desembarca a Andorra amb els seus grans vins de destacat caràcter propi.

Fotos: Bodegas Resalte

Ubicada a Peñafiel, al bell mig de la Denominació d’Origen Ribera del Duero, Bodegas Resalte fa més de dues dècades que elabora vins d’alta gamma. Aquesta bodega, reconeguda internacionalment, ens ofereix un ampli ventall d’estils de vins, tots ells elaborats amb ceps de raïm tempranillo.

Des dels seus inicis, Bodegas Resalte ha destacat per la seva dedicació i esforç quant a l’elaboració de vins d’alta expressió, referències que brillen per la seva qualitat i respecte per la feina ben feta.

Les vinyes amb les quals s’elaboren els seus vins, procedeixen dels més diversos terroirs. Un minuciós treball de microviticultura que realça la seva gran riquesa de sòls, les seves diferents altituds i diversitat de microclimes, fan dels vins de Bodegas Resalte una absoluta font d’inspiració i de gaudi. És un autèntic viatge sensorial pel paisatge riberenc a les ribes del riu Duero.

Bodegas ResalteLa bodega compta amb la més avançada tecnologia enològica, la qual cosa els permet elaborar els seus vins respectant les millors tradicions. El procés d’elaboració es desenvolupa per gravetat, evitat doncs l’ús de bombes. Això permet millorar el control i augmentar la precisió en el procés d’elaboració. La recerca constant de les millors bótes del món són el pas per a acabar d’afinar els vins de Bodegas Resalte, que sempre apunta a vins equilibrats i elegants.

Per als vins de gamma alta, es fan servir diferents materials a banda del roure, destacant els dipòsits de formigó i atuells de fang, per a assolir un gran afinament dels vins sense l’aportació de la fusta. Aquesta combinació del millor raïm, els millors processos i la innovació constant han estat recompensats amb prestigiosos reconeixements internacionals, com és el cas del vi Origen de Resalte, escollit en tres ocasions entre els millors 100 vins del món per Wine Spectator i Wine Enthusiast, mentre que el Resalte Expresión, va ser qualificat amb 98 punts i identificat com el millor vi negre del món en els premis Decanter 2017.

No et perdis l’oportunitat de gaudir d’aquests vins magnífics.

GRAN RESALTE

El vi més emblemàtic i especial de la bodega, de característiques extraordinàries. D’aquí que s’elabori exclusivament en anyades excel·lents. Procedent de vinyes que, de mitjana, superen els 70 anys i de produccions especialment baixes. Vinyes en vessant, amb diferents sòls, diferent altitud i exposició solar.

Rere un estricte control analític i sensorial, es recol·lecta el raïm manualment, seleccionant directament a la vinya els raïms que han de formar part d’aquest vi tan especial. Posteriorment, el vi realitza la fermentació malolàctica en bótes noves de roure 100% francès de gra fi. Comprèn no menys de 24 mesos en bótes de gran volum i foudre de roure francès.

Els diferents treballs realitzats durant la criança donen al vi una harmonia, elegància i personalitat úniques.

GRAN RESALTEORIGEN DE RESALTE

Tres vegades escollit com a un dels millors vins del món per Wine Spectator en el ‘Top 100’ de 2010 i 2011, i per Wine Enthusiast, el 2019.

Després d’una maceració en fred a 8º C amb intensos remuntats per gravetat, que tenen com a finalitat treballar les pells i extraure tanins i aromes, comença la fermentació. Una maceració, que està al voltant de 21 dies, ens proporcionarà un vi estructurat, fi i elegant. La criança es fa durant almenys 14 mesos en bótes de roure 80% francès i 20% americà.

Els diferents sòls dels quals prové la verema són separats per lots des de la seva elaboració i, cadascun, en funció de les seves característiques. D’aquesta manera, podem trobar un vi amb un equilibri final excepcional.

ORIGEN DE RESALTERESALTE EXPRESIÓN

Procedent de vinyes que, de mitjana, superen els 40 anys i estan ubicades a petites parcel·les curosament cultivades, conduïdes en vas, amb rendiments molt baixos i d’una alta qualitat, que donen pas a raïms d’una gran potència aromàtica i una excepcional concentració.

Tot el procés de maceració i fermentació es fa amb intensos remuntats per gravetat, la qual cosa ajuda a extraure tot el potencial que ens ofereix la vinya.

Posteriorment, el vi fa la fermentació malolàctica en bótes noves, amb batonages constants que incrementen la untuositat i ajuden a integrar les sensacions fruita-fusta. La criança, que dura 18 mesos, es fa en bótes noves amb un 90% francès i un 10% americà.

RESALTE EXPRESIÓNRESALTE VENDIMIA SELECCIONADA

Neix d’unes vinyes situades a gairebé mil metres d’altitud, als erms, la zona més alta de tota la Ribera del Duero.

L’elaboració es realitza per gravetat. En arribar el raïm al dipòsit, es baixa la temperatura ràpidament fins als 8º C durant uns 5 dies, en els quals extreuen tot el potencial aromàtic i el color del raïm. Una maceració d’uns 18 dies potencia el seu caràcter fresc i fruital.

Reposa com a mínim 10 mesos en bótes de roure francès de 500 litres de diferents tones i torrats. Després d’anys de proves i investigacions, vam descobrir que aquest era el volum idoni per a afinar aquest vi de perfil atlàntic.

RESALTE VENDIMIA SELECCIONADA

 


Bomar SAU, Av. de la Bartra, s/n | CG2 | AD200 Encamp | Andorra www.bomar.ad | +376 736 300

 

09Bodegas Resalte de Peñafiel SAU – Ctra. Nacional 122, Km. 312 – 47300 Peñafiel (Valladolid)

www.resalte.com – +34 983878160 – info@resalte.com – @bodegasresalte