Balmain va vestir el futur amb la moda del seu passat

La desfilada de Balmain, a la Setmana de la Moda de París, ha coincidit amb el 75è aniversari de la firma francesa. Una data que ha servit per recordar al seu fundador, el modista Pierre Balmain, en uns temps difícils per a la moda.

La desfilada de Balmain

Al son de My Way, de Frank Sinatra, diferents models grans han arrencat la desfilada, que, a més a més, va comptar amb una gravació de Pierre Balmain en la qual parla sobre la firma i la seva empremta a la moda.

Desfilada de Balmain

La seva desfilada ha tingut aires futuristes, amb un FrontRow telemàtic i uns dissenys en els quals la musclera es reinventa i exagera. El blanc, negre i gris són els fons que, per al director creatiu Olivier Rousteing, regnaran durant aquesta primavera i estiu. En ells contrasta un verd fluor molt pujat que aporta frescor i modernitat a la barreja.

Look de Balmain

Hem vist cossos perfectes, vestits amb peces grises o en tons fluor, que recorden a la moda dels 80. Ha estat el primer pas, abans de canviar al que es portava els anys 90, i després, el  2000. Les espatlles ‘pagoda’,  i els elements molt marcats, es repeteixen al llarg de tota la col·lecció. És un gest de complicitat amb la llegendària col·lecció del 2009, signada per Christophe Decarnin?

Outfit BalmainTambé es desenvolupen bastant les cotilles, peça que es fa en diferents versions: com els que portava Madonna, sobre una camisa, al vídeo de ‘Express Yourself’, o en estil llencer tenyit de negre pecat. La paleta cromàtica és contundent i salta del gris llis als verds clorofil·la, roses xiclet i vermells maduixa. Sense transparències, sempre amb teixits opacs. Hi ha ganes de donar poder el cos, de realçar-lo, de sublimar. Com els anys 80!

Balmain