Diors Cruise 2021, una oda a l’artesania

La Dior Cruise 2021, una oda a l’artesania a través de la moda, la dansa i la música. La casa de moda capitanejada per Maria Grazia Chiuri va rendir homenatge a Itàlia, a l’artesania i a les arts, com ara la dansa, la música i la moda.

L’emblemàtica Piazza del Duomo de Lecce, a Itàlia, es va omplir de llum, música, art i moda, gràcies a Dior. L’espai ja ens deixava entreveure una col·lecció plena de color que no deixaria ningú indiferent. Les multicolors Luminarie (instal·lacions tradicionals de llum) es van omplir de caràcter festiu gràcies a la reinterpretació de Marinella Senatore, per a la qual van ser necessàries més de 30.000 bombetes de led. Els 90 dissenys que va presentar la firma francesa van començar a desfilar simultàniament, a ritme de la música tradicional reinventada de Paolo Buonvino i juntament amb la dansa catàrtica de la Fundació La Notte della Taranta, coreografiada per Sharon Eyal. Models i ballarins compartien espai i es barrejaven, creant un espai en el qual totes les arts es completaven.

Dior Cruise 2021

Un cop més, Maria Grazia Chiuri va voler retre homenatge a l’artesania, omplint les peces d’aquesta col·lecció de delicats brodats. En tots els models, a manera d’homenatge al savoir faire local, les peces portaven brodat el lema dels tallers de la Fundació Li Costantine, Amando i Cantant. La font més gran d’inspiració d’aquesta desfilada va ser la mateixa Itàlia, país que Christian Dior va començar a admirar el 1947. Així mateix, han volgut rememorar també l’icònic vestit Miss Dior, dissenyat pel creatiu l’any 1949.

Dior Cruise 2021

Pel que fa a la col·lecció, les cotilles en pell es van convertir en les màximes protagonistes, coronant des dels vestits més formals fins als jeans més informals. Estampats florals o geomètrics, tie die reinventat i brodats, que representaven la instal·lació lumínica protagonista, van afegir els punts de color, mentre que, exquisits brodats o vestits semitransparents de tul, posaven la nota formal i elegant a la vetllada. Pel que fa als accessoris, tant el clàssic Lady Dior, el Saddle o el desitjat Dior Book, es mantenen i es banyen amb nous estampats i teixits.

Dior Cruise 2021