Els Reis d’Orient van visitar els nens i nenes del Principat

Enguany, Melcior, Gaspar i Baltasar van recórrer les set parròquies del país, amb mascaretes i complint amb les mesures de seguretat sanitària imposades per la pandèmia. Malgrat la situació actual, la tradicional cavalcada es va realitzar amb la mateixa il·lusió i alegria de sempre, però adequant-se a les circumstàncies actuals. En algunes parròquies, els reis van estendre el seu recorregut per saludar a tots els nens del país.

Fotos: Comú de Sant Julià · Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara · Comú d’Escaldes-Engordany / Jonathan Gil · Comú de la Massana · @andorra_picture

En el cas d’Andorra la Vella, a dos quarts de cinc de la tarda, els Reis van iniciar la passejada a la plaça Guillemó, d’on han enfilat camí cap a Ciutat de Valls i Santa Coloma fins arribar a La Margineda. En arribar al centre de la capital, la cònsol major, Coxita Marsol, i el cònsol menor, David Astrié, els van donar la benvinguda. El recorregut va continuar pels diferents carrers centrals de la parròquia, on centenars de veïns i nens van saludar amb entusiasme als Reis. Com que en aquesta ocasió no va haver-hi repartiment de caramels, els Reis van enviar una carta personalitzada als més de 2.000 infants de la parròquia, d’1 a 12 anys, amb un regal: una invitació per gaudir de franc d’una de les atraccions del Parc de Nadal, instal·lat a la zona de l’antiga caserna de Bombers fins a final de gener.

A Sant Julià de Lòria, una gran envelat a la plaça de la Germandat va acollir la visita dels tres Reis d’Orient, que van esperar a tots els nens que prèviament havien demanat cita per a lliurar les seves cartes i xerrar amb ells. Per aquest motiu, el Comú es va encarregar de muntar un dispositiu especial per a respectar les mesures de seguretat sanitària i mantenir intacta la il·lusió dels més petits. D’aquesta manera, un total de 264 infants es van aplegar a la plaça per a saludar a les seves majestats.

La plaça dels Arínsols d’Encamp va ser el lloc triat pels Reis per a saludar als nens de la parròquia, on els van esperar amb xocolata calenta i caramels. Mentre que, al Pas de la Casa, la salutació de les seves majestats es va portar a terme amb una desfilada pels carrers de la vila i un repartiment de caramels realitzat de manera individual. En aquesta ocasió, la jornada va estar acompanyada, no només de xocolata calenta, sinó també de música en directe.

Igualment, els Reis d’Orient van ser presents al Prat del Roure de Escaldes-Engordany, on els nens i nenes que havien reservat la seva cita van poder lliurar les seves cartes i xerrar amb ells. Posteriorment, durant la tarda i el vespre, van realitzar la tradicional desfilada pels carrers de la parròquia escaldenca.

En el cas de la Massana, els Reis van citar als nens en la plaça de les Fontetes, on els més petits, a banda de saludar a les seves majestats, van poder gaudir d’un espectacle animat. En la parròquia de Canillo el recorregut dels Reis va començar a Bordes d’Envalira fins arribar a Meritxell. Finalment, a Ordino, la cavalcada es va iniciar des d’El Serrat fins al centre de la vila ordinenca.

Si bé enguany les tradicionals cavalcades no es van realitzar com les anteriors edicions, totes les parròquies es van esforçar perquè els nens gaudissin de l’arribada dels Reis amb la mateixa il·lusió i esperança de sempre.