Reeixit tancament de la 27a edició de l’obra “Els Pastorets” a Sant Julià de Lòria

Per 27è any consecutiu, “Els Pastorets” van tornar a Centre Cultural i de Congressos Lauredià per animar el públic que, tot i la situació sanitària, els va acompanyar un any més, en una presentació adaptada als nous temps.

Fotos: Nelly Dedea

L’espectacle, basat en l’obra de Josep Maria Folch i Torres, va ser dirigit per Juanma Casero, i va comptar amb la participació de més d’una cinquantena d’actors en escena. En aquesta edició es va apostar pel format audiovisual, per mantenir l’essència de l’obra i la participació de la major quantitat possible d’actors, ja que, si bé la Covid-19 no va impedir que es realitzi la representació, sí que va limitar la quantitat d’artistes a l’escenari. Per aquest motiu, algunes aparicions dels actors es van fer mitjançant una pantalla gegant, donant una vital importància al suport audiovisual.

Enguany, la principal novetat de l’obra va ser la referència a la tensió que hi ha entre el món digital i l’analògic. El Lluquet i la Farigola es van enfrontar als perills del món digital i van realitzar un viatge màgic per alliberar el món dels mals que els amenacen, al menys per un moment.

Arran de la situació sanitària, en aquesta 27a edició es van realitzar cinc sessions en comptes de quatre, que són les que normalment es fan per aquesta representació. L’objectiu va ser que, més enllà de les reduccions de l’aforament, es pogués arribar al màxim nombre d’espectadors. En cadascuna de les funcions, l’Auditori Claror va acollir un màxim de 134 persones, només una tercera part de la seva capacitat.

Malgrat les restriccions, les cinc presentacions de l’obra “Els Pastorets” van ser un èxit. Més de 500 persones van gaudir d’aquest tradicional espectacle a la parròquia laurediana.