Arrenca amb èxit la primera Jornada de Vins de Muntanya

Sant Julià de Lòria, parròquia vinícola per excel·lència, acull per primera vegada la primera edició de les Jornades de Vins de Muntanya, on els cellers andorrans i estrangers han tingut l’oportunitat de mostrar-se davant un públic especialitzat que, a més de tastar les diferents propostes enològiques, també podran gaudir de conferències i presentacions relacionades amb el món de la viticultura.

Jornada de Vins de Muntanya al Centre Cultural i de Congressos Lauredià
Foto: César De Pablos

El Centre Cultural i de Congressos Lauredià s’ha engalanat aquest dimarts, quan els cellers de diferents països –Andorra inclòs– s’han reunit per a difondre les qualitats que fan únics els seus vins de muntanya. Borda Sabaté, Casa Auvinyà, Mas Berenguer, Casa Beal i la Borda Any de la Part, han estat els referents d’Andorra, mentre que la resta d’expositors han arribat dels Pirineus francesos i catalans, d’Itàlia, Canàries i altres regions d’Espanya i França.

Expositors a la Jornada de Vins de Muntanya
Foto: César De Pablos

Meritxell Teruel, consellera de turisme del Comú de Sant Julià de Lòria, s’ha mostrat satisfeta amb la resposta del públic que, a diferència d’anys passats, és més aviat especialitzat, ja que l’activitat s’ha concebut per a productors, distribuïdors, periodistes, enòlegs, comerciants, sommeliers i bloggers. “Crec que estarem contents amb els resultats d’aquesta primera edició”, ha emfatitzat la consellera laurediana.

Expositors andorrans a la Jornada de Vins de Muntanya
Foto: César De Pablos

L’organització ha estat a càrrec de l’empresa Pep Palau, von Arend & Associats, que és especialista en la producció d’esdeveniments enogastronòmics i líder del seu sector a Espanya. Teruel, que només té paraules d’elogi per a l’equip organitzatiu, va destacar que “hem apostat per l’experiència d’aquesta empresa per a realitzar aquestes jornades”.

Vi de Borda Sabaté a la Jornada de Vins de Muntanya
Foto: César De Pablos

Durant la tarda d’avui, diferents personalitats de l’enologia com ara Manuel Capote, vicepresident de CERVIM; Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers; Fabrice Rieu, vicepresident del Consell Interprofessionnel des Vins du Roussillon, i Cristina Tor, propietària del Celler Casa Auvinyà, hi intervindran amb una taula rodona, on profunditzaran en detalls relacionats amb la seva activitat. Finalment, a les 20.30 hores, el xef Nandu Jubany, reconegut internacionalment per la seva estrella Michelin, oferirà un sopar als participants de la Jornada de Vins de Muntanya.

Per a més informació sobre el programa d’activitats, consultar: andorravinsmuntanya.com
Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
Entrevista Cristina Tor a la Jornada de Vins de Muntanya
Foto: César De Pablos