Agenda setmanal: activitats del 01/10 fins al 07/10

Sabem que vols estar al dia amb tots els esdeveniments del Principat d’Andorra, per això et mostrem l’agenda d’aquesta setmana (01/10 al 07/10 del 2018).

DILLUNS 01/10/2018

Encamp
– La Línia com a punt de partida, de Vanda Drouin

Exposició pictòrica ‘La línia com a punt de partida’ de l’artista encampadana Vanda Drouin.

‘La línia com a punt de partida’ neix sota una voluntat de recerca i representació del concepte d’infinit. Un infinit entès com a matèria conformada per ordre i desordre i que es manifesta constantment en les formes que ens envolten, com pot ser l’organització d’una ciutat o bé en la mateixa configuració de la natura.

La línia, element principal de l’art ornamental, descriu a la perfecció la poesia sense paraules que no té principi ni fi. Travessa l’espai i el temps per crear infinites formes que s’entrecreuen les unes amb les altres. A més a més, es tracta d’un recurs que s’ha utilitzat per explicar la idea mística o divina que existeix un ordre subjacent, aliè a l’ésser humà davant un caos aparent. En diverses cultures, es considera que la geometria conté un poder espiritual o transcendent.

Es tracta, per tant, d’un viatge sense fi incitat per la infinitud continguda en cadascuna de les línies i formes. Un viatge al voltant de tota una sèrie d’obres pictòriques i escultòriques que es caracteritzen per una bellesa formal arrelada a un concepte molt profund i que atorga cert aire de misteri a cadascuna de les obres que formen part de l’exposició.

En definitiva, ens trobarem amb una exposició que pretén captar l’atenció de l’espectador a través d’un gran repertori de formes i volums que creen tot una sèrie de jocs visuals en funció de la llum i la posició de l’observador.

 • Lloc: Sala d’esxposicions del Comú d’Encamp
 • Hora: De les 8 h a les 17 h
 • Data: Fins al dijous, 11 d’octubre del 2018
 • Entrada gratuïta
Andorra la Vella
– Paissatges

Bingo Star’s convoca una nova edició del seu projecte ‘Bingo Art’. El pintor català Joan Torruella serà el protagonista d’aquesta nova edició.

Joan Torruella exposarà més de vint pintures (olis sobre fusta) de paisatges catalans com el Montseny, la Costa Brava, el Delta de l’Ebre o el Pirineu.

 • Lloc: Bingo Star’s
 • Hora: De les 12 h a les 3 h
 • Data: Fins al dimecres, 31 d’octubre
 • Entrada gratuïta

DIMARTS 02/10/2018

Escaldes-Engordany
– LA CLAU: APUNTS D’ART- Primeres passes; definicions, espais i temps de l’art.

La Clau, un curs d’introducció a la història de l’art que es realitzarant cada dimarts del mes d’octubre i el primer dimarts de novembre.

2 octubre: Primeres passes; definicions, espais i temps de l’art.

9 d’octubre: L’ús i l’abús de l’art, o com utilitzar l’art per transmetre idees, 1a part.

16 d’octubre: Com el fem? com l’entenem?, les relacions entre l’art i la societat.

23 d’octubre: Com la pintura així és la poesia, les relacions entre l’art i la literatura.

30 d’octubre: L’ús i l’abús de l’art, o com utilitzar l’art per transmetre idees, 2a part

6 de novembre: L’art com porta, o idees per utilitzar La Clau.

Totes les sessions de La Clau comencen a les 19.30 h i fins les 20.30 h aproximadament, els ensenyants són Carles Sánchez, Aurora Baena i Ruth Casabella.

 • Lloc: Centre d’Art d’Escaldes-Engordany
 • Activitat gratuïta

Escaldes-Engordany agenda La clau apunts d'artDIMECRES 03/10/2018

Andorra la Vella
– Cicle de Cineclub. “Wajib” (“Invitación de boda”)

Abu Shadi, de 60 anys, viu a Natzaret, és pare divorciat i professor d’escola. La seva filla es casa i Abu ha de viure sol fins que el seu fill, un arquitecte que viu a Roma des de fa molts anys, arribi per ajudar a preparar el casament.

Tal com exigeix la tradició palestina local, han de lliurar la invitació a cada convidat personalment. Mentre pare i fill, uns desconeguts, passen uns dies junts, la serva relació fràgil es posarà a prova.

 • Lloc: Centre Cultural La Llacuna
 • Hora: A les 21.30 h
 • Entrada: 5 €. Socis, carnet jove i targeta magna: 3 €

DIJOUS 04/10/2018

La Massana
-Xerrada col·loqui sobre el llibre ‘El andorrano’

Xerrada col·loqui amb Joaquin Abad, escriptor i periodista, autor del llibre El andorrano.

El andorrano és el fenomen editorial de l’any a Andorra. És una novel·la de ficció basada en fets reals, que versa sobre com un ramader d’Almeria esdevé l’home més ric d’Andorra guiant per la frontera jueus que fugien dels nazis, els abandonava al Pirineu nevat lligats amb filferro, i s’apropiava de les seves fortunes.

 • Lloc: Llibreria Entre Línies
 • Hora: A les 19.30 h
 • Entrada lliure

DIVENDRES 05/10/2018

La Massana
– Vide Dressing

Vide Dressing, edició tardor.

Hi haurà tallers de manualitats gratuïts per a infants.

 • Lloc: Sala de la Closeta
 • Hora: De 11 h a 13 h i de 16 a 18 h
 • Data: Fins al diumenge, 7 d’octubre
 • Entrada lliure
Agenda La Massana Vide DressingOrdino
– Exposició fotogràfica ‘Terra de ferro’

Exposició fotogràfica als carrers del poble d’Ordino, a càrrec dels alumnes del Club Foto de La Capsa, Espais de Creació.

 • Lloc: Poble d’Ordino
 • Més informació: Oficina de Turisme d’Ordino. Tel.: +376 878 173. ot@ordino.ad

DISSABTE 06/10/2018

Encamp
– A Encamp, dissabtes mercat!

L’Associació d’Empresaris d’Encamp (AEE) reprendrà el ja tradicional mercat a la plaça de Sant Miquel. Aquesta iniciativa ofereix una mostra del comerç de la parròquia.

Aquesta iniciativa, que es va posar en marxa l’any 2014 amb la col·laboració del Comú d’Encamp, ha comptat amb nombroses activitats complementàries com botifarrades, pintura de cares per als més petits, màgia, actuacions musicals o batucades.

 • Lloc: Plaça Sant Miquel
 • Hora: De les 10 h a les 14 h
 • Activitat gratuïta
Sant Julià de Lòria
– Taller formatiu ‘Música en família’

Taller de música compartida: S’iniciarà els més xics en el despertar sonor i musical, i a través de la música, se’ls acompanyarà en el seu procés vital, afectiu i d’aprenentatge.

Taller de música compartida amb 18 nadons que no caminen, de 10 a 10.50 h

Taller de música compartida amb 18 nadons que caminen (d’1 a 3 anys), d’11.15 a 12.15 h

Taller de música abans de néixer: L’embaràs és un moment important de canvi en la dona, un moment d’escolta i de creixement interior de la mare i de la parella. En aquest taller s’acompanyarà aquest procés amb el llenguatge de les emocions: la música.

Grup 1: Taller de música abans de néixer per a mares i/o parelles en gestació, de 15.30 a 17 h

Grup 2: Taller de música abans de néixer per a mares i/o parelles en gestació, de 17.30 a 19 h

 • Lloc: La Trapa, Taller de Cultura
 • Informació i inscripcions: Oficina d’Organització i Producció – Fundació ONCA. oncaproduccio@onca.ad. +34 680 193 175
Andorra la Vella
– Mercat de la Vall

Cada primer dissabte de mes de maig a octubre, les parades del mercat us oferiran productes alimentaris artesanals, artesania creativa i, també, tallers variats.

 • Lloc: Barri Antic
 • Hora: De les 11 h a les 19 h

Mercat de la Vall agenda Andorra la VellaDIUMENGE 07/10/2018

Sant Julià de Lòria
– Taller formatiu ‘Música en família’

Taller de música compartida: S’iniciarà els més xics en el despertar sonor i musical, i a través de la música, se’ls acompanyarà en el seu procés vital, afectiu i d’aprenentatge.

Taller de música compartida amb 18 nadons que no caminen, de 10 a 10.50 h

Taller de música compartida amb 18 nadons que caminen (d’1 a 3 anys), d’11.15 a 12.15 h

 • Lloc: La Trapa, Taller de Cultura
 • Informació i inscripcions: Oficina d’Organització i Producció – Fundació ONCA. oncaproduccio@onca.ad. +34 680 193 175
Escaldes-Engordany
– ‘Tallers d’Art: els projectes’

Ha arribat el moment de descobrir els projectes que els artistes seleccionats a la darrera edició dels Tallers d’Art – Biennal d’art de Venècia han estat preparant durant aproximadament 6 mesos.

La sala d’exposicions Artalroc acollirà les propostes de Martín Blanco i Philippe Shangti, de les quals en sortirà una d’escollida per ser exposada al pavelló andorrà de la 58a Biennal d’art de Venècia.

D’aquesta manera, i repetint el model de l’edició passada, s’oferirà al públic andorrà la possibilitat de conèixer ambdós projectes abans de revelar quin serà el que representarà Andorra a la Biennal. Cada un dels artistes presentarà una mostra representativa de la seva obra i una maqueta a escala de l’obra dintre del pavelló andorrà, que un any més se situarà a les dependències del Palazzo Ca’ Cappello Memmo de Venècia. Per a l’ocasió, l’Artalroc es dividirà en 2 parts a fi que cada artista tingui el seu espai propi dintre de la sala i, atès que es tracta d’un element crucial per a ambdues propostes, es recrearà la columna central vertebradora de l’espai expositiu venecià.

Els projectes, que han evolucionat al llarg d’aquests sis mesos de treball sota la supervisió de la comissària Zoe, presenten tècniques i significats molt diferents entre elles.

Zoe serà l’encarregada d’escollir l’obra que viatjarà finalment a Venècia per ser exposada al pavelló andorrà i la decisió serà comunicada públicament tot just una setmana després de la inauguració, concretament el dijous 4 d’octubre mitjançant una roda de premsa.

 • Lloc: ARTALROC, Antic CIAM. Sala d’exposicions del Govern.
 • Entrada gratuïta

Amb informació d’agenda.ad